Zwolse Metalband UNDAWN presenteert derde EP

Twee keer live optreden bij 3FM, spelen in voorprogramma’s van metal grootheden als While She Sleeps, Soulfly en Sonic Syndicate en deelname aan de Popronde Nederland. Na het in 2015 uitgebrachte album ‘Justice is…’ is het hard gegaan met metal band UNDAWN uit Zwolle. De band speelde grote shows op Bevrijdingsfestival Overijssel Dicky Woodstock en deed tours door onder andere Oostenrijk, Duitsland en België. In 2018 en 2019 werd het tijd voor de band om de tijd en ruimte op te zoeken om de studio in te gaan voor een nieuwe EP, een CD met vijf nummers, genaamd ’Solidarity’.

SOLIDARITY
De nieuwe EP Solidarity gaat over het doorbreken van negatieve patronen. De last die je kunt ervaren met het eeuwig twijfelen over beslissingen, het leven in je comfort zone en vast blijven zitten in het verleden. Doorbreek de patronen, zodat je verder kunt groeien in je leven. Alleen dan kun je solidair zijn naar jezelf.

UNDAWN kende tijdens het opnameproces van Solidarity een moeilijk en bewogen jaar. Hoe houd je jezelf gelukkig en weerbaar in een wereld waarin snel geoordeeld wordt? Waarin één YouTube comment je complete ziel en zaligheid met de grond gelijk kan maken? Er werden muzikale grenzen opgezocht en nummers geschreven vanuit het hart. De band stond voor de keuze; aanpassen aan de verwachtingen van anderen, of solidair zijn naar jezelf. Zo werd ‘Solidarity’ geboren. Vijf nummers, waarbij de band alles eruit heeft gehaald wat er nu in zit. Geen concessies, alleen nummers van het voor de band allerhoogst haalbare niveau.

Undawn speelt morgen een tweede album-release show in de Gashouder in Dedemsvaart. Tickets kosten €10 euro en zijn verkrijgbaar via de website.