Zes Overijsselse acts ontvangen financiële bijdrage in derde ronde Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we zes acts bekend die met een financiële bijdrage aan de slag gaan voor onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? In 2023 telt Music Support Overijssel nog 2 rondes om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende ronde sluit dinsdag 5 september. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via Sonar!

830 Music

830 Music is een productieteam van 4 artiesten uit Overijssel. Je zou ze bijvoorbeeld kunnen kennen als Mane, 21Lights, Lasent en Jaron. De producers gaan onder 1 naam samen om samen projecten te kunnen doen, zoals het writerscamp Las Negras in Spanje. Music Support Overijssel biedt het viertal de mogelijkheid hieraan te kunnen deelnemen.

Noa Lué

De Zwolse Noa Lué is een zangeres en songwriter die haar popmuziek aankleed met filmische elementen. Met haar muziek legt ze vooral de nadruk op het belang van hoop en de zoektocht naar licht aan het eind van de tunnel, ongeacht de verdrietige of pijnlijke situaties die we allemaal meemaken in ons leven. De zangeres gaat bezig met het uitwerken van meer eigen materiaal, waar de bijdrage van MSO haar een hand bij kan helpen.

Roundabouts

Gloednieuwe hardrockband Roundabouts uit Hellendoorn wil niets liever dan podium én publiek in vuur en vlam zetten met hun riffs! Met een bijdrage van Music Support op zak duikt het vijftal de studio in om hun debuut EP op te nemen.

Silke Veld

Inmiddels een bekende en gevestigde naam binnen de Overijsselse popmuziek. Silke heeft een ‘MEAU meets BLØF’ achtige sfeer en balanceert ergens tussen onderkoelde anekdotes en onbeantwoorde levensvragen. De zangeres gaat met hulp van Music Support Overijssel beginnen aan de beeldvorming en het opnameproces van haar tweede EP.

Simpel

De Almelose act Simpel brengt authentieke hiphop in combinatie met her en der een vleugje invloeden vanuit de popindustrie. Music Support Overijssel biedt de act de mogelijkheid om aan de slag te gaan met music video’s en social media promoties om zijn aankomende muziek te promoten.

Wildman

De heren van Burger Beurs act Wildman hebben hun hart verpand aan muziek uit de jaren 70. Muziek die gedomineerd wordt door scheurende gitaren en een gierend Hammond-orgel in een hedendaagse jas. Toe aan nieuwe muziek van de Deventerse rock ‘n roll band? Dan heb je geluk, met de bijdrage die ze ontvangen van Music Support Overijssel gaat het viertal de studio in!

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op dinsdag 5 september. Sinds mei 2023 gaat de aanvraag via checksonar.nl.