Yke over Music Support Overijssel en haar EP ‘In de groei’

Op 26 januari heeft zangeres Yke met een release show in Metropool Enschede haar EP ‘in de groei’ de wereld in geslingerd. Deze release heeft ze met hulp van Music Support Overijssel kunnen realiseren. We vroegen haar om kort te vertellen over zichzelf, haar EP en de bijdrage die ze van Music Support Overijssel heeft ontvangen!

Eerst kort over jezelf! Kan je wat over je act vertellen?

Ik heet Yke en het voelt nog altijd een beetje alsof we nét zijn begonnen met spelen. We zijn als band ook nog maar een jaar bezig maar we hebben al hele mooie dingen mogen doen. We zijn gestart met een Booster live sessie in 2023 & daarna meteen het Offensief traject van Metropool in gegaan. Inmiddels is de eerste EP: In de groei uit, daar hebben we een heel vet release concert voor gegeven (al zeg ik het zelf) en zijn we komend jaar Metro’s Finest act.

Waar heb jij een bijdrage van Music Support Overijssel voor gekregen?

We hebben een bijdrage gekregen om het uitbrengen van de EP te ondersteunen, op alle vlakken. Vooral bij het mixen en masteren van de muziek & het shooten van het artwork voor de singles.

Heb je met iemand samengewerkt om dit project te realiseren?

De muziek is gemixt door Kai Zwaferink, waar ik ook veel mee samenwerk. We maken veel van de nieuwe songs samen, ook speelt hij gitaar in de band! Vervolgens is het masteren gedaan in Zweden, bij Interval Mastering door Thomas Harmsem.

Voor het maken van het artwork en persfoto’s werkte ik samen met Salomé Tetteh-Quayé, we hebben elkaar leren kennen nadat ik een oproep had gedaan bij de ROC fotografie opleiding in Enschede. Ze had hierop gereageerd en nadat ik haar instagram had gecheckt leek het me vet samen te gaan werken, dat bevalt nog altijd héél goed.

Heeft Music Support Overijssel je geholpen voor volgende stappen?

Ja, dat we nu onze eerste EP hebben uitgebracht is een hele mooie eerste stap in de goede richting. Het maakt ons zichtbaarder en we hebben songs om te promoten.

Dan tot slot, welke tips heb je voor makers die een aanvraag willen doen?

Ik heb vaak moeite met het concreet maken van mijn plannen maar daar ga je echt goed op moeten letten. Ik ben hiervoor met verschillende mensen in gesprek gegaan om ervoor te zorgen dat mijn verhaal duidelijk was.

Luister hier Yke’s debuut EP ‘In de groei’

Ook een aanvraag doen?

Je kunt tot maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Overijssel bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Een aanvraag indienen doe je via Sonar!