Week van het Nederlands Poptalent

Artiesten, makers, muzikanten, producers en rappers spelen een onmiskenbare rol in de samenleving. Zij bekritiseren, vertegenwoordigen, innoveren, zoeken en entertainen. Als gevolg van de coronacrisis heeft deze creatieve voorhoede echter lange tijd nauwelijks werk kunnen presenteren. Daarom zetten Muzikantendag, No Man’s Land en Popronde, samen met alle popkoepels en mediapartners, poptalent in de spotlight en roepen gezamenlijk de Week van het Nederlands Poptalent uit van 22 t/m 28 november.

Het (online) programma voor deze week:

No Man’s Land – 22, 23 & 24 november

De negende editie van No Man’s Land staat voor de deur. Voor het tweede jaar op rij vindt de Utrechtse muziekconferentie volledig digitaal plaats. Op het nieuwe muziekplatform EnterNoMansLand.nl worden meer dan 40 crash courses, panelgesprekken, inspiratiesessies en showcases (live) uitgezonden via vijf kanalen. Drie dagen lang biedt het programma interactie met 130 artiesten, muziekprofessionals en beleidsmakers via live Q&A’s, een-op-eensessies en de chat. Ben jij erbij? – Bekijk hier de website.

Popronde – 25, 26 & 27 november

Popronde is een landelijk reizend festival dat elk najaar door het land tourt met een selectie van de grootste poptalenten van het moment. In 42 steden zie je de acts die er de komende jaren toe doen. Ook dit jaar wordt het festival afgesloten met een Eindfeest in de Melkweg Amsterdam op zaterdag 27 november. Van hiphop tot metal, van indie tot dance: ontdek tijdens de Popronde je nieuwe favoriete act! – Bekijk hier de website

Muzikantendag – 27 november

Dit jaar vindt Muzikantendag plaats op zaterdag 27 november in de Melkweg Amsterdam. De Muzikantendag is dé plek waar je als muzikant meer te weten kunt komen over zowel de artistieke als de zakelijke aspecten van het muzikantschap. Met masterclasses en workshops van vooraanstaande artiesten en experts uit de muziekindustrie geeft de Muzikantendag je extra bagage mee in de ontwikkeling van je muzikale ambities. Met vertegenwoordigers uit de hele industrie zitten meer dan 80 professionals voor je klaar. De Muzikantendag wordt gepresenteerd door Buma en georganiseerd door Buma Cultuur en GRAP. – Bekijk hier de website.


Talentvolle makers in de spotlights! Want daar draait het om tijdens De Week van het Nederlands Poptalent. In samenwerking met provinciale popkoepels worden 14 talentvolle acts naar voren geschoven. Vanuit Poppunt Overijssel is pop-rapper Babs aangedragen voor de week van het Nederlandse Poptalent.

Babs door Niek Doup