Wantigga genomineerd voor de Popprijs Overijssel

Op zaterdag 7 april wordt tijdens het Booster festival de POPPRIJS OVERIJSSEL uitgereikt. Wij stellen alle genomineerden deze week aan je voor:

Het Burgerweeshuis nomineert Wantigga vanwege zijn artistieke prestaties in binnen- en buitenland met releases op het Franse label Roche Musique, maar ook door de inzet in Deventer met het populaire feest BRRLNT en met zijn DJ school Low End Theory.

Wantigga (Jonathan Tan) kwam lange tijd geleden voor het eerst in aanraking met het Burgerweeshuis door het project Do-It!, waarbij de jonge Jonathan zelf een productie mocht organiseren in het poppodium. Eigenlijk is Jonathan daarna nooit meer weggegaan en is altijd verbonden geweest aan Burger. Met de rapformatie FATA, BRRLNT en nu met Low End Theory kennen Wantigga en het Burgerweeshuis een lange periode van samenwerking.

Wantigga maakt elektronische R&B, en werkt live en in de studio veelvuldig samen met vocalisten en andere muzikanten, waaronder Jengi, Maydien en Rico Greene. Wantigga is populair in Frankrijk en Azië, en verdient de Popprijs Overijssel om ook in Nederland definitief door te breken.”

➜ Nadat alle genomineerden (6 stuks in totaal) zijn voorgesteld is er een online stemronde. Deze stemmen wegen mee in het uiteindelijk juryrapport.