Vijf acts krijgen financiële bijdrage in tweede ronde van Music Support Overijssel

Uit de tweede ronde van Music Support Overijssel zijn vijf acts gehonoreerd om met een financiële bijdrage van Poppunt Overijssel, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost | pop aan de slag te gaan met hun ingestuurde muzikale plan.

Vijf acts
Bands, act en artiesten hadden tot 26 januari de tijd om hun plan in te leveren, waarna de selectiecommissie heeft besloten vijf acts toe te kennen. De Overijsselse acts Hans van der Werf, BrotherTill, D A R K D A Y S, Joey’s Midnight Club en Schuttevaerders behoren tot de tweede ronde van toekenningen. Met deze bijdrage uit het fonds kunnen de vijf acts zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen, om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. Per act kan er maximaal €1000 worden aangevraagd. De derde ronde sluit eind volgende maand op 30 maart. 

Eerste ronde
In de eerste ronde zijn negen acts gehonoreerd met een financiële bijdrage. Door middel van deze ondersteuning zijn acts onder andere aan de slag gegaan met het realiseren van een promovideo, het opnemen van nieuw materiaal voor een EP en debuutalbum en het nemen van coachingsessies. De beoordelingscommissie staat open voor meer originele ideeën en plannen van aanpak om een act naar een hoger niveau te tillen.

Prins Bernhard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost | pop
Music Support Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel en De Nieuwe Oost | pop. Dankzij de aanvullende financiële bijdrage van De Nieuwe Oost | pop kon de commissie extra veelbelovende plannen van Overijsselse acts honoreren. 

Over Music Support Overijssel
Het doel van Music Support Overijssel is popmuzikanten uit de provincie Overijssel te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met de bijdrage uit het fonds kunnen de makers zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen. Het gaat om artiesten die al enige tijd bezig zijn en met een gerichte investering een grote sprong kunnen maken.

Vanaf 1 oktober 2020 konden artiesten hun plannen indienen via poppunt.rubsel.dev waarna een onafhankelijke beoordelingscommissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekeken. Deze commissie, bestaande uit Frank Satink (Goomah Music, Dauwpop), Pim Kokkeler (Booster Festival, ArtEZ Conservatorium), Kristel Nijs (Burgerweeshuis Deventer), Carlos Arango (Hedon Zwolle), Adri Karsenberg (Metropool Twente) en Nikolai Serda (De Nieuwe Oost | pop) besluit in zes aanvraagrondes over de plannen. De derde ronde eindigt 30 maart 2021. Acts kunnen hun plan indienen via de website van Poppunt Overijssel. Hier zijn ook de deadlines van de overige rondes te vinden.