Vijf acts krijgen financiële bijdrage in derde ronde van Music Support Overijssel

Uit de derde ronde van Music Support Overijssel zijn Fokko, Silke Veld, Tricklebolt, Zehra en Bastian Benjamin gehonoreerd om met een financiële bijdrage van Poppunt Overijssel, het Prins Bernard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost | pop aan de slag te gaan met hun muzikale plan.

Vijf acts
Bands, acts en artiesten hadden tot eind maart de tijd om hun plan in te leveren, waarna de selectiecommissie heeft besloten vijf acts toe te kennen. De Overijsselse acts Fokko, Silke Veld, Tricklebolt, Zehra en Bastian Benjamin behoren tot de derde ronde van toekenningen. Met deze bijdrage uit het fonds kunnen de vijf acts zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen om zo met een gerichte investering een grote sprong te maken. De vierde ronde sluit 25 mei aanstaande. In totaal zijn er zes rondes. 

Muzikale plannen
In de voorgaande rondes zijn bij elkaar al veertien acts gehonoreerd met een financiële bijdrage. Door middel van deze ondersteuning zijn acts onder andere aan de slag gegaan met het realiseren van een promovideo, het opnemen van nieuw materiaal voor een EP en debuutalbum en het nemen van coachingsessies. In ronde twee heeft band Boogie Monster uit Deventer door middel van de bijdrage een livestream weten te realiseren met behulp van poppodium Burgerweeshuis om zo hun album release wereldkundig te kunnen maken. De stream trok uiteindelijk honderden enthousiaste bezoekers.

Prins Bernhard Cultuurfonds en De Nieuwe Oost | pop
Music Support Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel en De Nieuwe Oost | pop. Dankzij de aanvullende financiële bijdrage van De Nieuwe Oost | pop kon de commissie extra veelbelovende plannen van Overijsselse acts honoreren. 

Over Music Support Overijssel
Het doel van Music Support Overijssel is popmuzikanten uit de provincie Overijssel te ondersteunen, van producer tot metalband en van singer-songwriter tot hiphopcollectief. Met de bijdrage uit het fonds kunnen de makers zichzelf artistiek en zakelijk ontwikkelen. Het gaat om artiesten die al enige tijd bezig zijn en met een gerichte investering een grote sprong kunnen maken.

Vanaf 1 oktober 2020 konden artiesten hun plannen indienen via poppunt.rubsel.dev waarna een onafhankelijke beoordelingscommissie van professionals uit de muzieksector de aanvragen bekeken. Deze commissie, bestaande uit Frank Satink (Goomah Music, Dauwpop), Pim Kokkeler (Booster Festival, ArtEZ Conservatorium), Kristel Nijs (Burgerweeshuis Deventer), Carlos Arango (Hedon Zwolle), Adri Karsenberg (Metropool Twente) en Nikolai Serda (De Nieuwe Oost | pop) besluit in zes aanvraagrondes over de plannen. De vierde ronde eindigt 25 mei 2021. Acts kunnen hun plan indienen via de website van Poppunt Overijssel. Hier zijn ook de deadlines van de overige rondes te vinden.