Vera Bon, QUINN, NO WOW & Black Monsoon geselecteerd voor Songcamp 2018

Ieder jaar organiseren de drie Overijsselse poppodia (Hedon, Burgerweeshuis & Metropool) het gezamenlijke project Songcamp.
Tijdens Songcamp worden vier bands een weekend lang opgesloten in een muzikale snelkookpan. Met verschillende bandcoaches, sprekers & masterclasses worden deze bands in korte tijd klaargestoomd voor een carrière  in de popmuziek.
Songcamp 2018 vindt plaats op 30 november, 1 & 2 december in Metropool Enschede.

Benieuwd naar de deelnemende bands? Lees hieronder meer en/of kom naar de showcase op vrijdag 30 november in Metropool Enschede! Laat zien dat je erbij bent via het Facebook-event.

De geselecteerde bands voor Songcamp 2018 zijn:

QUINN


Dromerige synths en bombastische beats vormen het fundament van de popsongs van QUINN. De band bevindt zich tussen de sensuele energie van Oscar and the Wolf, de vocale overtuiging van Kate Bush en de rauwheid van Portishead.

NO WOW

No Wow is een fuzzy indie band met invloeden uit de grunge met elektronische aspecten. Het trio uit Nederland en Duitsland bestaat uit Stella Polaris, Niko Dolle en Thomas Mestriner en zag haar levenslicht begin 2017.
De band is direct in haar teksten en geeft een ongefilterde response over het dagelijks leven als midden twintigers. No Wow is gedreven door emoties uit de extase van het moment.

Vera Bon

De quasi nonchalante maar toch zeer charmante Vera Bon is alles behalve een uitgesproken kunstenaar. Maar niettemin een kunstenaar. In woord en wanhoop met de kracht van het hart dwars door het aller daagse.

Black Monsoon


Sonic Youth, Blood Red Shoes en PJ Harvey, dat zijn de invloeden van Black Monsoon. Het drietal uit Deventer en Utrecht omschrijft hun muziek als Noise-Grunge. Teun en Jacquelien beiden op gitaar en zang, en Marjolijn op de drums. Geen bassist, geen toetsen, niet moeilijk doen. Licht uit en improviseren maar, zo ontstaan de songs van Black Monsoon in de kelder waarin hun repetitiehok schuilt. 

 

Meer lezen over Songcamp? Kik dan hier.