UNDAWN lanceert met hulp van Music Support Overijssel gloednieuwe videoclip

Metalcoreband UNDAWN is zich al 15 jaar met flink gedreun door Nederland (en daar buiten) aan het bewegen. De band heeft in die tijd een flinke CV kunnen opbouwen. Zo deden ze supportshows van o.a. Parkway Drive, While She Sleeps, Soulfly en Lorna Shore, hebben ze een tours door Duitsland en Oostenrijk verwezenlijkt, zo’n beetje elke podium van Nederland al beklommen en met inmiddels al 3 platen in hun arsenaal is het viertal nog lang niet van plan de gitaren neer te leggen.

Dear Son

In 2023 vroeg de band een bijdrage voor Music Support Overijssel aan. Het fonds heeft ze financiële steun kunnen bieden bij het maken van de videoclip van hun track Dear Son.

“We hebben een videoclip gemaakt met behulp van de bijdrage van Music Support Overijssel, waar we ontzettend blij mee zijn!”

De band heeft de videoclip gemaakt in samenwerking met Bart Sperling (Rock Steady Visual). De videograaf staat bekend om zijn energieke videoclips binnen de metal-scene en is al met veel metalbands de samenwerking aangegaan.

“Het was fantastisch om met hem samen te werken. Bart had goede ideeën over de look & feel van de clip, die perfect aansloten bij onze wensen. We wilden de emotie en urgentie van de song zo goed mogelijk in beeld brengen, en Bart wist dit prachtig vast te leggen. Hij is echt gedetailleerd en heeft veel aandacht voor de energie van de band. We moesten echt het uiterste uit onszelf halen om het goed op beeld te krijgen.”

Music Support Overijssel

UNDAWN vertelt dat Music Support Overijssel een belangrijk hulpmiddel heeft kunnen zijn voor de band: “Zonder MSO hadden we dit nooit kunnen realiseren. Er was simpelweg te weinig budget voor een videoclip op dit moment.”

Verder geeft de act aan met deze clip kunnen opnieuw onder de aandacht te kunnen komen bij boekers van festivals, tours en support shows. “En misschien wel het allerbelangrijkste, hopen we dat we veel nieuwe fans mogen verwelkomen.”

Ten slotte vroegen we de band om tips voor makers die een aanvraag willen doen. “Onze eerste aanvraag werd afgewezen omdat de begroting niet sluitend was. Let hier goed op, want het is zonde als je om die reden wordt afgewezen. Zorg ervoor dat je begroting goed onderbouwd is en alle kosten dekt. Dat vergroot de kans op goedkeuring.”

Check hier de video voor Dear Son!

Ook een aanvraag doen?

Je kunt tot maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Overijssel bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Een aanvraag indienen doe je via Sonar!