Tweede ronde Music Support Overijssel van 2023 bekend!

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maken we zeven nieuwe acts bekend die met een financiële bijdrage aan de slag gaan voor onder andere het realiseren van nieuwe muziek en content.

Ook een aanvraag doen? In 2023 telt Music Support Overijssel ook weer 5 rondes om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende ronde sluit dinsdag 27 juni. Zorg dat vóór deze datum je aanvraag binnen is via Sonar!

From//October

Lo-fi, nostalgisch en dromerig. From//October is het project van songwriter/producer Dion Tiktak. Hij neemt je mee terug naar je jeugd, het landschap van dromen en brengt je met subtiele wake-up calls terug naar het hier en nu. Beïnvloed door bands uit de jaren ’90 en ’00 maar ook moderne bands creëert hij een tijdloos geluid dat klaar is om je weg te laten drijven. Live wordt de band versterkt door gitarist Erik-Jan Meerholz en Lennard Steiginga op bas.

From//October gaat samen met Filmsaus en de bijdrage van Music Support Overijssel aan de slag om een nieuwe single te voorzien van visuele ondersteuning in de vorm van een videoclip.

Helen Jewett

De Zwolse driemansformatie Helen Jewett brengt ondanks hun kleine bezetting een groot geluid naar het podium. Geïnspireerd door post-punk en shoegaze acts uit de jaren 80 en 90, brengt de band de alternatieve sound van het verleden in een nieuw jasje terug naar het podium. Met hun ambitie en energieke live act is Helen Jewett een band die je op je radar moet houden.

De band duikt met de bijdrage van Music Support Overijssel de studio om aan nieuwe muziek te werken.

Primaat

De achtkoppige band Primaat blaast een combinatie van beukende beats, funky blazers, en vlijmscherpe Nederlandstalige raps jouw kant op! Opgericht tijdens Corona door rusteloze apen rondom de community Colored Monkeys. Ze hebben pas een paar shows op de teller, maar staan nu al garant voor een avond lang springen. Opzwepend, hard en beestachtig lekker!

Primaat gaat met hun bijdrage van Music Support Overijssel werken aan een nieuwe EP.

JVNA

De dodelijk openhartige JVNA verkondigt haar kwetsbare teksten door middel van krachtige zanglijnen en dompelt ze onder in een bad van duistere, meeslepende soundscapes. Invloeden van acts als Paramore, BANKS en Pvris hebben JVNA’s alternatieve pop-rock geluid mede doen vormen. Ze neemt je mee op reis door haar geest en vertelt over haar ervaringen met existentiële crisissen, relaties en het opgroeien als millennial. JVNA balanceert zware themas uit met haar energieke performance en daagt je uit om ook de grenzen van je comfortzone op te zoeken.

De bijdrage van Music Support Overijssel biedt JVNA de mogelijkheid om te werken aan videoclips voor de muziek van haar aankomende EP.

Maartje

Maartje maakt scherpzinnige nederpop waarmee ze de ongedurigheid van volwassen worden vangt in catchy hooklines. Met invloeden van artiesten als Eefje de Visser en Troye Sivan, danst ze met haar band door de wonderschone chaos van zelfontplooiing. Maartje klinkt als een ‘coming of age’ op een elektronische beat, toegankelijk en een tikkeltje ongewoon.

De zangeres gaat met de bijdrage van Music Support Overijssel haar artwork tot stand brengen en gaat de samenwerking met een radio-plugger aan.

Hardslag

Met een mix van hiphop, drum and bass en een punk mentaliteit heeft “Hardslag” geen oplossing voor je. Wat ze je wel brengen is een avond gehoord worden over je frustraties met de staat, de rijken en je ex. Counterculture uit het hart van het oosten als een warme omhelzing voor iedereen die niet precies weet wat ze zat zijn, maar wel zeker weten dat ze ergens tegenaan willen trappen.

De drie muzikanten gaan met de bijdrage van Music Support Overijssel werken aan nieuwe muziek.

Yke

Onzeker, breekbaar en puur, dat is de muziek van Yke. De 21 jarige songwriter die, als het allemaal teveel wordt, haar hoofd leeg maakt in muziek. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt. Met thema’s als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en de angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden. Door te schrijven leert Yke zichzelf beter kennen, en zijn de oplossingen er vaak sneller dan voorheen gedacht. Ze neemt je graag mee op de zoektocht naar zelfontdekking, van alle pieken en dalen voorzien.

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. In 2023 zijn er vijf rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen, de eerstvolgende deadline is op dinsdag 27 juni. Sinds mei 2023 gaat de aanvraag via checksonar.nl.