Tomson, LOSKOP en Helen Jewett gekozen voor Hedon Beurs 2024

Uit een recordaantal aanmeldingen heeft het team van Hedon Talent Support drie nieuwe artiesten gekozen die dit jaar in aanmerking komen voor de Hedon Beurs. Het gaat om de soloartiesten Tomson en Loskop, ook is de band Helen Jewett geselecteerd. In 2013 is Hedon gestart met het toekennen van de Hedon Beurs. Met deze beurs probeert het poppodium talentvolle acts een extra steuntje in de rug te geven om door te kunnen groeien naar de landelijke top. In het verleden ontvingen artiesten zoals Nonchelange, HIIGO, Paceshifters, The Cool Quest en Julia Sabaté al eens een Hedon Beurs.

De geselecteerde bands worden tijdens het beurstraject intensief begeleid door verschillende professionals die vanuit Hedon Talent Support de band ondersteunen op verschillende vakgebieden. Tom ten Brinke, actief onder de naam Tomson is een talentvolle artiest die al geregeld bij Hedon over de vloer komt. Ooit begon zijn muzikale droom tijdens de wekelijkse Fakkelteit bijeenkomsten onder begeleiding van Rico en nu kan hij met de hulp van Hedon Talent Support verder werken aan zijn carrière. Tomson: “Ik hoop met de hulp van de Hedon beurs het maximale uit mij als artiest en mijn carrière te halen. Er is veel potentie maar alles moet nog even op de juiste plek terecht komen. Ik hoop dit jaar mijn album af te ronden en daarbij aansluitend ook te touren.”

Artiesten met een Hedon Beurs krijgen alle mogelijkheden om veel kennis op te doen, iets wat goed past bij de werkwijze van Valentina de Fost, actief onder de artiestennaam Loskop: “Ik wil leren hoe ik, op mijn eigen manier, momentum opbouw voor mijn debuut-album die ik in sep 2024 ga releasen. Maar daaronder zit nog een belangrijkere ontwikkeling die ik wil doormaken: groter groeien als maker zonder mijn authenticiteit te verliezen. Groter groeien vanuit mijn eigen onconventionele blauwdruk.” De groei als maker staat ook centraal voor de band Helen Jewett, drie jonge muzikanten die als stageband al geregeld bij Hedon over de vloer komen: “Met de beursband hopen wij ons eerste volledige studioalbum te realiseren. Ook gaan we gebruik maken van de adviezen die het team van Hedon ons kan geven om verder te groeien en meer shows te spelen. We zijn al een tijdje stageband binnen Hedon en we weten dat er een fijn team achter ons staat.”

Sonar

Het was dit jaar voor het eerst dat de volledige selectie van de Hedon Beurs via het platform Sonar ging. Sonar is een artiestenplatform opgezet door Poppunt Overijssel en Poppunt Gelderland. Via een pitch konden artiesten zich opgegeven voor de beurs. Een recordaantal van maar liefst 59 geïnteresseerden liet een pitch achter.