Toekomstmuziek bij het 15-jarige bestaan van het Offensief

Alles wat je altijd al wilde weten over talentontwikkeling maar nooit durfde te vragen.
Op zaterdag 13 oktober staat Metropool Enschede in het teken van vers bloed. Bijna het hele pand is volgestouwd met aanstormend talent. Vanaf 19 uur kun je in het Muziekcafé, de Saxion stage, de Foyer en de Studio’s kennismaken met een groot scala aan activiteiten, presentaties en natuurlijk livemuziek.

Ideaal voor de muzikant die zijn carrière een boost wil geven, maar ook voor de “gewone” liefhebber zeer interessant. N.E.W. (Nieuwe Elektronische Waar) is aanwezig om te laten zien en horen hoe je als beginnend producer een volgende stap kunt zetten in de wereld van elektronische muziek.
De dames en heren van het Twents Songwriters Gilde bieden een interactieve Hoe Maak Ik Een Goede Presskit cursus, compleet met bio-teksten en fotoshoot. Beneden in de Studios van Metropool kun je een live video van enkele songs laten maken.

Verder wordt door leden van de Beroepsvereniging voor Auteur-Muzikanten uit de doeken gedaan hoe het ook al weer zit met Buma, Sena en al die andere zaken. De B.A.M. is geen club van dubieuze bobo’s maar opgericht door ervaren muzikanten als Arriën Molema (Room Eleven), Pieter Perquin (Perquisite) en Marcin Felis (Moke). Torre Florim (De Staat), Tjeerd Bomhof (Dazzled Sticks), Casper Starreveld (Kensington) Aafke Romeijn en Ed Struijlaart zijn inmiddels ook aan boord gekomen.

De mensen van Gigstarter komen langs en zowel Booster, Muziek Bij De Buren als PopSecret openen de inschrijvingen voor hun festival/wedstrijd. Onze buren van de ArtEZ Popacademie zijn natuurlijk ook in da house en onze collega’s van Het Burgerweeshuis Deventer en Hedon Zwolle geven tips, tricks en een kijkje in hun talentkeuken. Productiehuis De Nieuwe Oost legt uit wat ze doen en draagt, net zoals PopSecret, een live act aan.

Opgezet door Poppodium Atak mag Metropool de fakkel overnemen en presenteren het elk kwartaal 5 nieuwe, spannende acts. Van Blues tot Techno en van Hardcore via Funk naar hedendaagse RNB;
alles kan en mag, mits het kwaliteit heeft. Een showcase waarbij bands, solisten of producers kunnen laten zien wat zij in huis hebben. Voor deze Kick-Off editie heeft Metropool de volgende acts gestrikt:
Naber, Amili, Incoming Paper, Planet Air en Bettie Bravo.
Om 19:50 uur gaan de deuren van de kleine zaal open, de volgorde van optredens wordt op de avond zelf bekend gemaakt. Alle presentaties, workshops en concerten in het Muziekcafé zijn gratis, voor het Offensief in de kleine zaal heb je wel ticket nodig die te bestellen is via www.metropool.nl.

Kom langs voor een shot kennis en vergroot je netwerk onder het genot van een drankje.
Maar dit is nog niet alles want vandaag vieren we tevens het 15-jarig bestaan van het legendarisch Seizoens-Offensief!

Meer info? klik hier!