The Muncks en Soulfever winnen de Wraak

The Muncks uit Raalte en Zwolle zijn tijdens de Wraak van Salland door de jury verkozen als beste band van de avond. Volgens de jury (bestaande uit Paul Wittenhorst van Stoppelhaene, Liesbeth Metselaar van Strik Beats en Ruud Tijs van Hillroad Records) had de band een goede podiumpresentatie en werden de nummers strak en ritmisch gespeeld. De jury vond het een lastige keuze, vanwege het hoge niveau.

Op het programma stonden zes Sallandse bands: Let it Happen, Soulfever, Karel J. Schepers, the Muncks. New River Coalfield en Crazy Daze. Als bijzondere prestatie noemde de jury het optreden van New River Coalfield, die in de Leeren Lampe het eerste optreden in deze bezetting ooit gaven.

Naast een juryprijs kon ook het publiek stemmen op zijn of haar favoriet. De band Soulfever uit Deventer (met een aantal leden uit Raalte) wist het publiek te overtuigen met een aanstekelijke mix van pop- en soulcovers.

De Wraak van Salland is een muzikale kroegentocht door de regio. Om de twee jaar wordt een uitgebreide editie georganiseerd. In de planning staat om in 2016 weer tien locaties langs te gaan met in totaal 24 deelnemende acts.