The Beach Boys naar Ribs & Blues Raalte

3_the_beach_boys

RAALTE – De Beachboys komen naar Raalte voor Ribs ’n Blues. Dat maakt de organisatie vrijdagmorgen bekend. Op de openingsavond van Ribs ’n Blues op 3 juni speelt de wereldberoemde band in Raalte.

In 2012 werd het 50-jarig bestaan van de The Beach Boys gevierd met een wereldtournee. De oprichters Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine en de in 1964 toegetreden Bruce Johnston stonden daarbij weer samen op de wereldpodia met een begeleidingsband. De surfrockers op leeftijd met de harmonieuze vocalen hadden niets aan kracht ingeboet en gaven uitverkochte shows.

Door zakelijke onenigheid verlieten Brian Wilson en Al Jardine daarna de band.┬áMike Love, Bruce Johnston en de rest van de jubileumband vormen sindsdien The Beach Boys. ‘Good Vibrations, Sloop John B , God only knows , California Girls , Surfin USA , Barbara Ann , Help me Rhonda , Kokomo, de hitlijst lijkt eindeloos.

Op zaterdag 3 juni 2017 wordt popgeschiedenis geschreven op de openingsavond van Ribs & Blues in Raalte. In Raalte zal de legendarische band ruim anderhalf uur optreden.

De openingsavond van Ribs & Blues 2017 krijgt nog extra ‘classic’ glans met Golden Earring. George Kooymans, Barry Hay, Rinus Gerritsen en Cesar Zuiderwijk zijn dik in de zestig, hun band bestaat langer dan The Rolling Stones en hun eerste hit bereikte al een halve eeuw geleden de Top 10. Toch stond Golden Earring op 12 december 2015 als een roedel jonge honden op het podium van het Ziggo Dome, want daar vierde Nederlands oudste, succesvolste en beroemdste band met haar spetterende Five Zero-show dat ze al dik 50 jaar hits en succesalbums maakt. Live is Golden Earring op zijn best . En dat na een halve eeuw!

Kaartverkoop nu online via www.ribsenblues.nl