Sticks, Pim Kokkeler en GIRLSGIRLSGIRLS winnen Popprijzen Overijssel 2021

De winnaars van de Popprijs Overijssel, Pop Promotie Prijs en Beste Track 2020 zijn bekend gemaakt tijdens het Booster Festival

Op 10 april zijn tijdens het online Booster Festival de Popprijzen Overijssel digitaal uitgereikt. Een videoteam is op pad geweest om de winnaars aan de voordeur te verrassen met kunstwerken, gebaseerd op het molecuul Dopamine, ontworpen door kunstenares Willemijn Doornebos van AKI ArtEZ in Enschede. In de weken voor de uitreiking zijn de genomineerden per prijs bekend gemaakt. De Popprijs Overijssel is gewonnen door de Zwolse rapper Sticks, De Pop Promotie prijs ging naar Booster projectleider Pim Kokkeler en de favoriete Overijsselse track van 2020 is gewonnen door GIRLSGIRLSGIRLS met ‘Whatever’.

In 2020 werd de uitreiking een jaar overgeslagen vanwege corona. Maar dit jaar reikte Poppunt Overijssel drie awards uit tijdens het online Booster Festival. De Popprijs Overijssel wordt uitgereikt aan de artiest die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. De Pop Promotie Prijs is uitgereikt aan een persoon of organisatie die in 2020 een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. Nieuw dit jaar is de Beste Track van 2020. Gebaseerd op de geselecteerde Overijsselse tracks uit de ‘New Music Overijssel’ playlist kon men stemmen op hun favoriete track.

Popprijs Overijssel
De prijs dit jaar werd voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder andere Snelle in 2019, Jeangu Macrooy in 2017 en The Cool Quest in 2018. Dit jaar won de Zwolse rapper Sticks de felbegeerde award. Hij werd geroemd vanwege zijn grote ontwikkeling in het afgelopen jaar, mede door het uitbrengen van zijn eerste solo-album en zijn samenwerking met Museum De Fundatie. De prijsuitreiking werd gedaan in samenwerking met de Gedeputeerde Cultuur van de Provincie Overijssel, Roy de Witte.

Rapper Sticks

Pop Promotie Prijs
Pim Kokkeler ging er dit jaar met de Pop Promotie Prijs vandoor. Hij werd verkozen boven de andere genomineerden Ignite Music Agency en de band Tricklebolt. Pim is als projectleider betrokken bij het Booster Festival en wordt geprezen om zijn enthousiasme en doortastende aanpak. Hij werd verrast met de prijs temidden van de ArtEZ studenten die meewerken aan het Booster Festival, wat dit jaar noodgedwongen voor de tweede keer online plaats moet vinden.

Pim Kokkeler – Booster Festival

Beste Track 2020
Een nieuwe categorie bij de Popprijzen Overijssel dit jaar was de ‘Beste Track 2020’. Waar er aan de ene kant bijzonder weinig liveshows in het afgelopen jaar plaatsvonden, waren de Overijsselse bands en acts bijzonder productief met het releasen van nieuwe tracks. Alle Overijsselse releases werden verzameld in de ‘New Music Overijssel’ playlist van Poppunt Overijssel. Deze publieksprijs kon op bijzonder veel respons rekenen, meer dan 2000 personen brachten een stem uit op hun favoriete track. De band GIRLSGIRLSGIRLS kregen met hun single ‘Whatever’ uiteindelijk meer dan 10 procent van de stemmen en mocht de prijs in ontvangst nemen.

Poppunk band GIRLSGIRLSGIRLS

Foto’s door Stefan Lucassen – Lumen Lineas