8e editie SPEELDRANG: Dood Vogeltje, Halfboi & The Velvets

Tijdens SPEELDRANG krijgen jonge lokale makers de mogelijkheid om nieuw werk te presenteren, een try-out show te spelen, of voor het eerst voor publiek op te treden. Want allemaal voelen zij een ongelofelijke drang om weer op het podium te staan en te spelen!

Deze achtste editie van SPEELDRANG staan de te gekke bands Dood Vogeltje, Halfboi en The Velvets op het programma!

Dood Vogeltje

Dood Vogeltje is een postpunktrio uit Deventer. De ingrediënten van de band: zwaar verontreinigde bas, holbewonersdrums, spacegitaar en hallucinante Nederlandstalige teksten. De punkfilosofie is belangrijk: negeer trends en commercie, maak iets wat je zelf tof vindt en fuck the rest. Daarbij is de band geïnspireerd door Nederlandse artiesten als Rooie Waas, Doe Maar en Ray Fuego, maar ook door slechte b-films en Tellsell commercials. In 2022 bracht Dood Vogeltje een cassette uit met daarop zes eigen nummers: ‘Lach eens naar het vogeltje’. Voor 2023 staan nieuwe releases gepland en speelt de band hun eerste optredens in en rond Deventer. 

Halfboi

Geïnspireerd door artiesten als Gorillaz en David Bowie, probeert Halfboi een verhaal te vertellen bij de muziek. Naast elke Indie synth-pop banger wordt er een deel van de shortstory gedeeld voorgelezen door Halfboi zelf. Op het podium spelen de karakters uit het verhaal live mee in de band. Halfboi als zanger, gitarist en toetsenist. Princexx als drumster, Dwarrel op de bas en Slim Thony als ableton magiër. Of je nou op Spotify wil worden meegesleurd in het dystopische future punk verhaal of live wil dansen op de zwoele hybride liveset van analoge en digitale muziek, Halfboi’s got your back.

The Velvets

The Velvets, een drietal jonge gasten uit de koekstad Deventer die hun eigen versie van stevige stoner rock de Nederlandse scene in willen brengen. Met luide versterkers, scheurende gitaren en een goede hoeveelheid bier willen ze hun eigen pad creëren. Als je na één van hun optredens nog niet bent weggeblazen, moet je ze zeker zo goed mogelijk in de gaten houden. Met 2 singles, een videoclip en een EP op de planning zijn ze nog lang niet weg te slaan van de lokale podia.