Songwriters & Muzikanten gezocht voor Deventer Talenthouse

Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, rappen, samen muziek maken en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route ‘Songwriters & Muzikanten’ is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door Deventer singer-songwriter Vera Bon en multi-instrumentalist en producer Denten (Bart ten Den) maken deelnemers kennis met instrumenten, ontmoeten ze andere creatieve jongeren en werken ze toe naar het schrijven én uitvoeren van een eigen song. Het traject wordt afgesloten met een optreden op het podium van het Burgerweeshuis!

Voor en Door Deventenaren

Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscène van Deventer.

Songwriters & Muzikanten

De Talent Route ‘Songwriters & Muzikanten’ wordt gegeven door Vera Bon en Bart ten Den en vinden plaats in maart en april. In deze zesdelige workshop ontmoet je andere creatieve jongeren, leer je hoe je met meerdere muzikanten een liedje schrijft, en vergroot je je skills op een instrument. Van poëet, zanger of rapper tot bassist of violist, samen werken we toe naar een tof eindproduct.

Vera Bon

Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalige, poëtische pop. Na haar afstuderen aan de opleiding muziektheater (ArtEZ conservatorium, 2018) ontving de Deventerse zangeres en liedschrijfster in 2019 de Burger Beurs. Mede dankzij dit ontwikkelingstraject van poppodium Het Burgerweeshuis verscheen in datzelfde jaar de live EP ’huilen’ waarmee ze zowel solo als met band op verschillende podia door het land stond. Vera leidt de workshop en focust zich met name op tekst, inhoud, rijm, theorie en structuur van liedjes.

Denten

Denten is een jonge producer, songwriter en multi-instrumentalist uit Deventer. Als producer bracht hij de afgelopen jaren al meerdere projecten uit, met zowel jonge artiesten als gevestigde namen in de muziekindustrie. Tijdens de workshops zal Bart vooral het instrumentale deel begeleiden en ligt zijn focus op arrangeren, produceren en samen in een band spelen.   

Aanmelden & Info
Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Produceren is mogelijk tot 23 februari 2022.

Deventer Talenthouse wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis in samenwerking met Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.