Songwriters & muzikanten gezocht voor Deventer Talenthouse!

Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, rappen, samen muziek maken en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route ‘Songwriters & Muzikanten’ is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door Deventer singer-songwriter Vera Bon en muzikant, producer en songwriter Niek Cival van The Grand East, maken deelnemers kennis met instrumenten, ontmoeten ze andere creatieve jongeren en werken ze toe naar het schrijven én uitvoeren van een eigen song. Het traject wordt afgesloten met een optreden op het podium van het Burgerweeshuis op zaterdag 16 maart!

Voor en Door Deventenaren

Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscène van Deventer.

Songwriters & Muzikanten

De Talent Route ‘Songwriters & Muzikanten’ wordt gegeven door Vera Bon en Niek Cival en vinden plaats in februari en maart In deze zesdelige workshop ontmoeten deelnemers andere creatieve jongeren, leren ze hoe ze met meerdere muzikanten een liedje schrijven, en vergroten ze hun skills op een instrument. Van poëet, zanger of rapper tot bassist of violist, samen werken ze toe naar een tof eindproduct dat zal worden gepresenteerd voor publiek.

Vera Bon

Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalig, poëtisch synthpop. Haar rauwe, elektronische composities geven ruimte voor tekst en verhaal. In de studio werkt ze in samenwerking met producer Timon Massop aan de producties en het podium is dé plek waar het voor haar allemaal samenkomt.

Na haar afstuderen aan het conservatorium in Arnhem ontving ze in 2019 de Burger Beurs. Afgelopen jaar releasde ze haar plaat ‘Zweven’ in het Burgerweeshuis.

Niek Cival

Als gitarist van The Grand East speelde Niek de afgelopen tien jaar door heel Europa en op festivals als Eurosonic, Noorderslag, De Zwarte Cross en Dauwpop. Het derde album dat net uit is gebracht heeft de band zelf opgenomen in hun eigen studio in Stroom in Deventer. De laatste jaren werkt Niek ook met andere bands samen als producer op gebied van songwriting en opnames.

Het belangrijkste van muziek maken is het luisteren naar elkaar en naar de energie van de muziek. Door te focussen op wat je hoort in plaats van wat je speelt kan het meest simpele idee een vette song worden. Tijdens Talenthouse wil Niek met de muzikanten bezig met het leggen van de puzzel die een song soms kan zijn. Hoe breng je ideeën bij elkaar tot een song die luisteraars in beweging brengt.

Aanmelden & Info

Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Songwriting is mogelijk tot 29 januari 2024.

Deventer Talenthouse is een samenwerking tussen het Burgerweeshuis en Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, het Cultuurfonds en Fonds Cultuur Participatie.