Songwriters en muzikanten gezocht voor Deventer Talenthouse!

Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, rappen, samen muziek maken en het schrijven van eigen songs. De inschrijving voor de Talent Route ‘Songwriters & Muzikanten’ is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door Deventer singer-songwriter Vera Bon en muzikant Ruud Gielen (oa van Jimmy Diamond) maken deelnemers kennis met instrumenten, ontmoeten ze andere creatieve jongeren en werken ze toe naar het schrijven én uitvoeren van een eigen song. Het traject wordt afgesloten met een optreden op het podium van het Burgerweeshuis op zaterdag 22 april!

Voor en Door Deventenaren

Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscène van Deventer.

Songwriters & Muzikanten

De Talent Route ‘Songwriters & Muzikanten’ wordt gegeven door Vera Bon en Ruud Gielen en vinden plaats in maart en april. In deze zesdelige workshop ontmoeten deelnemers andere creatieve jongeren, leren ze hoe ze met meerdere muzikanten een liedje schrijven, en vergroten ze hun skills op een instrument. Van poëet, zanger of rapper tot bassist of violist, samen werken ze toe naar een tof eindproduct dat zal worden gepresenteerd voor publiek.

Vera Bon

Vera Bon maakt en speelt Nederlandstalig, poëtisch synthpop. Haar rauwe, elektronische composities geven ruimte voor tekst en verhaal. In de studio werkt ze in samenwerking met producer Timon Massop aan de producties en het podium is dé plek waar het voor haar allemaal samenkomt.

Na haar afstuderen aan het conservatorium in Arnhem ontving ze in 2019 de Burger Beurs. In mei van dit jaar released ze haar plaat ‘Zweven’ in Het Burgerweeshuis.

Ruud Gielen

Sinds 2017 speelt Ruud met internationale artiesten (Strand of Oaks (US), Sean Webster (UK) en zijn eigen band Jimmy Diamond en heeft na meer dan 400 shows door heel Europa behoorlijk veel bagage als het om liedjes spelen gaat. De focus van Ruud binnen Talenthouse ligt op de oren: wat vraagt de muziek, wat wordt er verwacht van mij als muzikant naar de songwriter en hoe maak ik als songwriter de beste connectie met mijn band.

Aanmelden en info

Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Songwriting is mogelijk tot 1 maart 2023.

Deventer Talenthouse is een samenwerking tussen het Burgerweeshuis en Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Prins Bernhard Cultuur Fonds en Fonds Cultuur Participatie.