Songs For Freedom – D A R K D A Y S

Songs For Freedom
In 2020 worden, in teken van 75 jaar vrijheid, vier talentvolle Overijsselse bands uitgedaagd een ‘Song for Freedom’ te maken. Boogie Monster, Lauringer, No Wow & D A R K D A Y S hebben zich laten inspireren door de 17 verhalen van RTV Oost & HCO en daarmee hun eigen song met het thema ‘vrijheid’ gecreëerd. De artiesten hebben elk een aparte sessie opgenomen op een historische locatie in Overijssel. 

https://www.facebook.com/poppuntoverijssel/videos/2766701706894031/

D A R K D A Y S – Why can’t I just speak?
D A R K D A Y S ging het project in met een open instellen. “We gingen dit project met een open instelling in. Toen we de verhalen over de tweede wereldoorlog te horen kregen op de RTV-oost bijeenkomst waren er veel onderwerpen die ons aanspraken”.  Op basis van de bijeenkomst besloten ze verder te gaan met het onderwerp ‘vrijheid van spreken’. Dit onderwerp vat een aantal van de verhalen samen die de band ten hore werd gebracht en is tevens een onderwerp wat voor de band erg belangrijk is. 

“We wilden de song zo schrijven dat het zowel over de tweede wereldoorlog zou kunnen gaan als over het hedendaagse leven” 

In de song vraagt de ‘ik-persoon’ zich af waarom hij/zij zich niet mag uiten en wordt er verteld hoe de ‘jij-persoon’ zijn/haar leven controleert. Een situatie waarvan die in het dagelijks leven helaas nog wel eens voorbij komt. 

 ‘Why can’t I just speak?’

Opgenomen in Hospitaalbunker, Olst.

In samenwerking met Overijssel Viert Vrijheid, Historisch Centrum Overijssel, RTV Oost, Bevrijdingsfestival Overijssel en Hedon, Zwolle.