Snelle, Maron Stills & Colored Monkeys winnen Popprijs 2019

Poppunt Overijssel reikte tijdens Booster Festival te Enschede de Popprijs Overijssel uit aan Snelle, de Pop Fotografen Prijs aan Maron Stills en de Pop Promotie Prijs aan Colored Monkeys.

Popprijs Overijssel
De artiest met de meest significante bijdrage aan de Overijsselse popmuziek in het afgelopen jaar is rapper Snelle. De jonge Deventenaar weet hiermee RUV en A Mili achter zich te laten. Snelle maakte afgelopen jaar een ongekende groeispurt door, onder andere door meer dan eens via hiphopplatform 101 Barz de miljoen streams op zijn sessie aan te tikken. Dit resulteerde in een uitverkochte clubtour in 2019 en meer dan tien miljoen streams op zijn onlangs uitgebrachte EP ‘Beetje bij Beetje’.

Pop Fotografen Prijs
De Overijsselse fotograaf met het meest indrukwekkende portfolio van afgelopen jaar is Maron Stills (Maaike Ronhaar). Zij werd door de vakjury als hoogst beoordeeld en geroemd om haar eigen stijl en indrukwekkende backstagebeelden. De andere genomineerden waren Nathan Reinds en Ferdy Damman.

Pop Promotie Prijs
De Colored Monkeys uit Deventer gaan ervandoor met de eerste Pop Promotie Prijs. Volgens de jury was de bijdrage aan de Overijsselse popmuziek van de organisatie dit jaar onmiskenbaar significant: Colored Monkeys organiseren onder andere de maandelijkse ‘Monkeyjams’ in Deventer, Zwolle en Enschede waarbij ze gelijkgestemde muzikanten bij elkaar brengen en zo de popmuziek in de provincie een ongekende boost geven. De andere genomineerden waren de Provincie Overijssel en ontwerpbureau Studio Wonder.

Alle winnaars ontvangen, naast de eer, een handgemaakt kunstwerk van Deventer kunstenaar Jeroen Diepenmaat. Het beeld ‘Black Gold’ refereert naar de waarde van muziek door een goudstaaf te maken van vinyl.

Poppunt Overijssel reikt de Popprijzen uit om meer aandacht te genereren voor de Overijsselse popmuziek. Naast de Popprijs voor meest significante artiest werden dit jaar voor het eerst de Pop Fotografen Prijs en Pop Promotie Pijs uitgereikt om ook de industrie meer in de spotlights te zetten.