Silke Veld releaset note-to-self-song ‘Waarheen’.

“Het is oké om niet te weten waar je heen moet, fuck it, let’s go!”

De Enschedese singer-songwriter Silke Veld heeft op 20 mei haar single ‘Waarheen’ uitgebracht. Het lied is een note-to-self om gewoon te gáán, ook al weet je nog niet waar naartoe. ‘Waarheen’ is onderdeel van haar aanstaande debuut-EP die onder andere door de Music Support Overijssel subsidie tot stand is gekomen. 

Silke Veld
Misschien ken je Silke wel van haar optredens op het Booster Festival, van haar winst bij Open Podium Twente of van haar mega indrukwekkende crowdfunding van haar EP. De nederpop-artieste haalde namelijk in minder dan een week tijd haar doelbedrag van €5000,- op en zelfs meer. Maar Silke wilde niet altijd muzikant worden:

“Als 9-jarig meisje had ik besloten dat ik profvoetballer wilde worden, maar dit bleek al gauw niet mijn sterkste kant te zijn. Na vele botbreuken pakte mijn moeder mijn bal af, waardoor ik op zoek moest naar een nieuwe passie. Toen begon ik met zingen en later ook met songwriting.”

Silkes muziek heeft een Maaike-Ouboter-meets-BLØF-achtige sfeer en gaat over alle normale en minder normale dingen in haar leven waar ze iets bij voelt: over de wereld, liefde, verlangens, haar kijk op anderen en hun kijk op haar.

Waarheen
Met de song ‘Waarheen’ benadrukt Silke het belang om te durven leven. Het lied is eigenlijk ook een note-to-self: “Ik denk dat iedereen wel eens de neiging heeft om thuis in zijn/haar bubbel of comfortzone te blijven, maar ik realiseerde me dat ik zo veel mooie kansen heb. Ik vind dat ik het aan mezelf verschuldigd ben om die dan ook te pakken.”

De klok, zonder wijzers, die te zien is op de cover-art van waarheen slaat hier ook op terug:

“Dat er geen wijzers op zitten heeft te maken met dat je verdwaalt kunt voelen, omdat je geen idee hebt waar je in godsnaam naartoe moet in je leven, want niemand stippelt dat pad voor je uit. Maar de klok benadrukt ook dat de tijd tikt, dus: kom van je luie reet af en ga wat doen.” 

“Als ik niet precies weet wat ik wil dan heb ik soms de neiging om er rustig een paar jaar over denken om dan misschien ooit een keer een stap te ondernemen, maar als ik die mindset aanhoud, dan heb ik over tien jaar nog steeds alle liedjes op de plank liggen. Het is oké om niet te weten waar je heen moet gaan, fuck it, let’s go.”  

Music Support Overijssel
‘Waarheen’ is de eerste single die Silke uitbrengt in aanloop naar haar gelijknamige debuut-EP. Voor de opnames, de productie en de verspreiding van de EP ontving ze vorig jaar de Music Support Overijssel subsidie. Zo kon ze samen met haar band meerdere dagen in de Woodstock Recording Studio’s opnemen, maar uit het budget betaalde ze ook o.a. de foto’s voor het artwork, de eventuele videoclip bij ‘Waarheen’ en een radiopromotor die haar nummers gaat pluggen.

In 2022 zijn er nog vier aanvraagrondes voor Music Support Overijssel, waarmee acts een bedrag van €1000,- kunnen krijgen voor het uitvoeren van hun muzikale plannen. De volgende aanvraagronde sluit op 27 juni. Meer info is hier te vinden: https://www.poppuntoverijssel.nl/music-support-overijssel/

Waarheen is vanaf nu overal te beluisteren en hou Silke in de gaten, want in aanloop naar haar EP verschijnen er nog twee singles!

Facebook: https://www.facebook.com/silkeveldmusic 
Instagram: https://www.instagram.com/silkeveld 
Website: https://www.silkeveld.com

Wil je Silke live zien? Dat kan tijdens het Zomeroffensief op 16 juni in Metropool Enschede. Daar speelt ze samen met Maris Mae en Ilerion: https://metropool.nl/agenda/zomeroffensief-2022/