Silke Veld is niet weg te denken uit Popronde 2023

Ongetwijfeld heb je de naam Silke Veld al vaker dan eens voorbij horen komen. Als het gaat over muziek maken, leuke projecten oppakken of shows spelen, de singer-songwriter weet niet van ophouden! We spraken Silke al eerder over haar 2023, maar nu we het einde van de Popronde naderen werd het wel weer eens tijd voor een update. Silke heeft nog 1 Popronde show op de planning staan: Deventer. Je volgt dat avontuur zaterdag via onze Instagram pagina!

Silke Veld in de Popronde, yes! Hoe vond je het om geselecteerd te worden?

Heeeel vet natuurlijk! Ik was er van tevoren niet al teveel vanuit gegaan omdat er heel veel aanmeldingen waren. De selectie werd in delen bekendgemaakt via 3FM gedurende een aantal uur. Ik heb even geluisterd, maar het stresslevel steeg al snel dus toen ben ik maar een film gaan kijken (weinig van meegekregen trouwens). Op een gegeven moment werd ik gespamd door vrienden met het nieuws dat ik geselecteerd was! Die film heb ik nooit afgekeken.

Hoe vind je de Popronde gaan? Welke stad was bijvoorbeeld tot nu toe echt het absolute hoogtepunt? Of waarom juist niet?

Popronde tot nu toe is heel leuk, chaotisch, leerzaam, chaotisch, gezellig, avontuurlijk en chaotisch. We hebben ongeveer 13 shows gespeeld en ik heb hier in 2 maand tijd ontzettend veel van geleerd. Het hoogtepunt was voor mij niet 1 specifieke show, maar het ontdekken van nieuwe plekken en mensen en vooral heel veel meemaken met een fantastisch team om me heen (en natuurlijk langs de Mac op de terugweg). 

Foto door Jessie Kamp

Wat heeft je doen besluiten mee te doen met de Popronde? Wat hoopte je initieel uit het rondreizende festival te kunnen halen?

Vorig jaar was ik bij Popronde in Deventer, waar ik erachter kwam dat ik met m’n rolstoel bijna nergens in kon. (De hele avond door de stad zwerven met goede vrienden en slechte wijn is ook leuk, maar toch). Ik hou wel van chaos en was benieuwd wat er zou gebeuren als ik me op zou geven, dus ik dacht; ‘fuck it, let’s try.’ 

In eerste instantie hoopte ik mensen binnen en buiten de industrie te kunnen bereiken met m’n muziek. Dit is natuurlijk niet onbelangrijk, maar als ik nu nadenk over wat het meest waardevol voor me is geweest, is het toch wel het stuk speelervaring opdoen en hierin een routine vinden. 

Zijn er mede-Popronde acts die je zou aanraden om eens bij te gaan kijken?

Heel veel! Ik vind Yaro Mila’s performance zó goed en de songs van Jeroen Antoine en Maryn Charlie vind ik ook heel tof. Verder natuurlijk Maartje, Droom Dit, Oh Whale, Jarlentji en Primaat, geheel objectief natuurlijk. 🙂

Silke anno 2024, wat kunnen we verwachten? Kan je ons een tipje van de sluier geven?

Hier komt de hele sluier! In 2024 ga ik m’n 2e EP uitbrengen en op 28 mei zal ik een voorstelling geven in samenwerking met het Wilminktheater. Verder ben ik van plan om vrolijk rond te blijven fladderen en veel nieuwe muziek te schrijven over van alles en niks. 

Om af te sluiten: wat is dit najaar je favoriete moment van de set?

Er is niet 1 vast moment in de set dat ik als favoriet zie. Ik geniet juist het meest van de momenten die niet vaststaan; dingen die ik zelf niet verwacht, interactie met het publiek en fuck ups die ik weer recht moet breien zonder in een slappe lach spiraal te belanden (als ik eenmaal begin is het klaar). Dit soort momenten zijn er gelukkig genoeg geweest. 🙂