Silke Veld over haar bomvolle 2023

De volgende naam kan je in Overijssel niet meer omheen: Silke Veld. De zangeres heeft inmiddels een flinke cv opgebouwd en is nog lang niet van plan om te stoppen. We vroegen haar om ons te vertellen over dit jaar. Kijk mee terug!

Hoe was het voor jou om geselecteerd te worden voor Metro’s Finest?

Toen ik hoorde dat ik geselecteerd werd voor de Metropool beurs, was ik natuurlijk heel erg blij. Het kwam eerlijk gezegd een beetje als een bus van links (op een goede manier), omdat het in de eerdere contact momenten die ik met Metropool had, nooit echt ter sprake was gekomen. Hierdoor was het een extra leuke verrassing. Het team van Metropool had me al eerder geholpen met m’n muzikale plannen en ze voelen echt als een warm bad. Heel erg leuk dus om ze een jaar lang aan m’n zij te mogen hebben!

Silke en haar band op Mañana Mañana (door Dané Kisteman)
Wat zijn je hoogtepunten van het afgelopen half jaar?

Het afgelopen half jaar zat vol met allemaal mooie dingen waar ik een paar jaar geleden alleen maar van had kunnen dromen. (Ik realiseer me dat even weer terwijl ik dit schrijf, dus thanks voor de nodige zelfreflectie). We mochten dit jaar op hele vette plekken spelen, zoals op de Pinguin Showcase in de Drie Gezusters tijdens ESNS. Het was even spannend of ik hier de trap bij de ingang zou kunnen trotseren met m’n rolstoel, maar met behulp van een tafelblad en een aantal lieve mensen, is m’n kar uiteindelijk heelhuids binnengekomen (ikzelf ook trouwens!), en hebben we een fijne show gespeeld. Verder stonden we o.a. op het Mañana festival, speelden we in Tivoli Vredenburg tijdens de Grote prijs van Nederland, en misschien wel de leukste; mochten we het voorprogramma zijn van Nick & Simon! Dit was de eerste support show die ik ooit heb gedaan en het was te gek; het publiek was fijn, we zaten er lekker in én we zijn daarna nog even blijven hangen om ongegeneerd mee te blèren met Rosanne.

Qua releases heb ik in het afgelopen halfjaar 2 singles en m’n eerste EP uitgebracht, die onder andere gedraaid werden op radio 1 en 2. Ik weet nog dat de drummer van m’n band ons nummer tijdens het sporten ineens voorbij hoorde komen op radio 2. Ik voelde me toen wel even 3 seconden cool (“MAMAAA ZET DE RADIO AAN”). Het was zo onwerkelijk! Tot slot kreeg ik in april de eer om samen met Babs en Naber genomineerd te worden voor de Popprijs en in mei kregen we te horen dat we dit najaar mee mogen doen aan Popronde. Ik ben benieuwd naar alle avonturen die we hier weer gaan beleven (en neem in ieder geval vast een eigen tafelblad mee. 🙂)

Bekijk hier de sessie van Silke
Heeft Metropool daar jullie bij kunnen helpen? En op welke manier?

Metropool heeft me het afgelopen jaar op veel verschillende vlakken ondersteund. We kregen via hier o.a. de kans om een professionele live opname te maken in Hedon Zwolle en om de supportshow van Nick & Simon te spelen. Verder heb ik veel hulp gehad bij het technische aspect van m’n live act. We hebben bijvoorbeeld gekeken naar mogelijkheden om meer bewegingsvrijheid voor mij te creëren, waardoor ik nu ga werken met een headset (oftewel; onbeperkt rondjes draaien op het podium, heuj!) Kortom; de hulp die het team van Metropool me het afgelopen halfjaar geboden heeft, is ontzettend waardevol voor me geweest.

Het zal niet hetzelfde zijn zonder Guido. Heel veel sterkte aan alle dierbaren, en Guido; bedankt voor alle hulp. 🤍

Hoe ziet de rest van 2023 er voor je uit? Wat hoop je dit jaar te bereiken?

De komende maanden gaan we het Popronde avontuur aan, werken we verder aan m’n live act en ga ik met behulp van het Wilminktheater en Metropool een voorstelling maken, die we in mei 2024 willen gaan uitvoeren. De focus ligt dus vooral op mooie dingen (mee)maken. 🙂

Tot slot zijn we de komende tijd druk bezig met het opnemen van nieuwe muziek, die eind dit jaar en begin komend jaar zal worden gereleased. Dus; stay tuned zeggen ze dan toch?!?