Selectie Pop Secret 2018 bekend!

Na een aantal intensieve weken waarin Pop Secret scouts Ruud en Maud op pad zijn geweest, is nu de selectie bekend!
In de categorie Gitaar Geweld zijn dit Wasteland Viper. Shock The Devil en Slow Reveal geselecteerd. Anders Alternatief bestaat dit jaar uit Interflow, Yung Ahcim en Storm. Ook zijn er dit jaar 2 nieuwe categorieën, namelijk: Episch Electronisch en Magische Melodieën. In de categorie Episch Electronisch zijn de deelnemers QUINN, NABER en The NEW RDX. In de laatste categorie, Magische Melodieën zijn dit TVÅ, Lovers & Lions en Noa Bambur. De voorrondes vinden plaats op 26 en 27 januari in De Kleine Willem in Enschede..

De selectie ziet er veelbelovend uit, de strijd gaat nóg spannender worden dan andere jaren. De teller staat dit jaar op vier categorieën. Op de beide voorronde avonden zullen twee categorieën het tegen elkaar opnemen, hier komt per categorie een finalist uit. De laatste finalistenplek wordt bepaald door een wildcard, dus het publiek besluit mee! Tijdens de voorronde op 26 januari nemen de categorieën ‘Anders Alternatief’ en ‘Episch Electronisch’ het tegen elkaar op. Op 27 januari strijden de acts uit de categorieën ‘Gitaar Geweld’ en ‘Magische Melodieën’ om de finaleplaatsen.

De winnaar gaat er vandoor met een waarde cheque ter waarde van 1000 euro. De bestemming van het bedrag kan de band of act zelf uitkiezen. Voorwaarde is dat het bijdraagt aan de ontwikkeling en versterking van de muzikale carrière. Voorbeelden hiervan zijn een album-release in Atak, het aanschaffen van duurzame materialen of het inkopen van shows op grote festivals.

Pop Secret is de jaarlijkse muzikale zoektocht naar poptalent uit Twente en een samenwerking tussen Atak en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Inmiddels vindt in 2018 alweer de 5e editie plaats. Winnaars van de voorgaande edities waren Tim van Doorn, Lotta Rasva, Jeangu Macrooy en AUFGLAUFT.

Meer info is te vinden op de Facebookpagina:
www.facebookb.com/popsecret053 of via Instagram: pop_secret053