Selectie De Nieuwe Notie 2022 bekend

Maak kennis met de nieuwste generatie hiphoptalent uit Oost-Nederland!


De Nieuwe Notie is een talententraject voor rappers, vocalisten, producers en beatmakers uit Gelderland en Overijssel. Een jaar lang krijgen zij workshops, coaching, speelplekken en een writerscamp om next level te gaan met hun muziek. Uit meer dan 50 aanmeldingen zijn 6 talenten geselecteerd: Divverent, Tyr ONE, ODAIRA, Kwaboi, Cataleya en Mboy. 

Oost-Nederland barst van hiphoptalent, van rappers tot vocalisten en van producers tot beatmakers. De Nieuwe Notie heeft als missie om dit talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. De titel van het project is afgeleid van het gelijknamige nummer van Sticks en Typhoon en staat voor de ambitie om deze talenten hun stempel te laten drukken op de Nederlandse hiphopscene. De Nieuwe Notie is een initiatief van Cultuur Oost, De Nieuwe Oost | pop, Hedon Productiehuis, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Samen zetten zij hun kennis en netwerk in om de talenten te koppelen aan de praktijk.

Selectie 2022
Tot eind februari konden ambitieuze artiesten zich aanmelden voor het traject. Een vakjury bestaande uit Wantigga, BENG, SMP, Sidney Shane, Zino Chavez, Manu van Kersbergen, Louis Bordeaux en Luuk Schmidt heeft uit alle aanmeldingen 6 talenten gekozen die klaar zijn voor de volgende stap. Zij gaan een jaar lang werken aan zaken als branding, planning, strategie, promotie, financiën, muziekrecht, ondernemerschap en natuurlijk de artistieke ontwikkeling. Aan het eind van dit jaar zullen er 6 tracks uitgebracht worden.

Selectie 2022