Schrijf je nu in voor Booster 2023!

De inschrijving voor hét Showcasefestival van Oost-Nederland start op donderdag 13 oktober

Het Booster Festival start haar inschrijvingen voor het Showcasefestival op donderdag 13 oktober. Ben jij een ambitieuze artiest uit Overijssel of Gelderland en wil je graag je muziek presenteren aan muziekprofessionals uit heel Nederland? Schrijf je dan in! De showcases zullen plaatsvinden op diverse locaties in de binnenstad van Enschede. Overdag kun je als artiest of muziekprofessional terecht op de muziekconferentie. Het showcasefestival is gratis te bezoeken.

Spelen op Booster?
Artiesten uit Oost-Nederland die kans willen maken op een speelplek en zich hiermee kunnen presenteren aan de muziekindustrie uit heel Nederland, kunnen zich vanaf donderdag 13 oktober tot en met 31 oktober inschrijven op de Booster-website: www.boosterfestival.nl. Booster vindt dit jaar plaats op zaterdag 1 april en bestaat uit een muziekconferentie overdag en een showcasefestival in de avond.

Hiigo tijdens Booster Festival 2022 (foto: Tjeerd Derdink)

Booster Muziekconferentie
Booster is er om de connectie tussen de artiest en de professional te versterken. Tijdens het dagprogramma, op de muziekconferentie vind je diverse workshops en seminars, georganiseerd in samenwerking met culturele partners. Artiesten kunnen zichzelf voorafgaand aanmelden voor de feedbacksessies, waarbij artiesten in gesprek kunnen met talentscouts en muziekprofessional om feedback te krijgen op zakelijke en muzikale vraagstukken. Ieder jaar zijn er talentscouts en muziekprofessionals aanwezig uit de Nederlandse muziekindustrie. Denk aan o.a. boekers, managers, programmeurs en producers.

Booster Showcasefestival
Ruim 50 artiesten sieren de binnenstad van Enschede op zaterdag 1 april. Muzikale talenten uit Overijssel en Gelderland die zich hebben ingeschreven en zijn geselecteerd presenteren hun muziek aan muziekprofessionals uit heel Nederland. De artiesten spelen verspreid over de binnenstad van Enschede op locaties als Poppodium Metropool, Theater Concordia, Café Rocks en andere culturele locaties in de stad. Booster Festival presenteert de meest beloftevolle artiesten uit Oost-Nederland die hard aan de weg timmeren. Artiesten die eerder op Booster Festival speelden zijn onder andere Jeangu Macrooy, NONCHELANGE, Get Jealous, Money & the Man, Babs, CLOUDSURFERS, Minka, Isa Zwart, Sofia Dragt, EUT en Vera Bon.

Meer inschrijfkansen
Het najaar is dé periode waarin je jouw act kunt aanmelden voor diverse festivals, wedstrijden en talentontwikkelingsprogramma’s. Om je wegwijs te maken in het aanbod hebben wij naast Booster Festival nog 8 uiteenlopende kansen en hun deadlines voor je op een rij gezet. Kijk hier of er iets voor je tussen zit!