Roundabouts brengt met hulp van Music Support Overijssel debuut single uit

We draaien er niet om heen, Roundabouts is hier en zal voorlopig wel even blijven. Afgelopen vrijdag hebben ze hun debuut single Outta Your Mind gereleased. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Music Support Overijssel. Een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten die een financieel zetje nodig hebben voor hun muzikale plannen. We vroegen de band om wat te vertellen over hun project en Music Support.

Hi! Hoe heet je act en op welke plek in je carrière bevind en jullie je?

Wij zijn Roundabouts! Een no-nonsense energieke hardrock band, uit Overijssel uiteraard!
Tot nu toe hebben we veel achter de schermen ontwikkeld, wat een intensief en zorgvuldig proces is geweest. Denk aan het ontwikkelen van sound, de nummers die we willen opnemen voor onze komende EP, een telkens sterker wordende live show (in 2023 onze eerste 7 shows gespeeld), etc, etc. Het zijn natuurlijk allemaal praktisch oneindig doorlopende processen, maar we hebben er zorgvuldig naartoe gewerkt om ons nu écht goed te laten zien aan de buitenwereld met deze eerste single! Wij zijn enorm trots op het resultaat, en hopen hiermee hoge ogen te gaan gooien. Laat de boekingen maar komen!

Waar heb jij een bijdrage van Music Support Overijssel voor gekregen?

Na onderdeel te zijn geweest van het talentontwikkeltraject Kickstart van poppodium De Lantaarn in Hellendoorn hebben we een bijdrage ontvangen ter ontwikkeling van onze eigen muziek. Deze bijdrage hebben we met beide handen aangegrepen en goed besteed.

Heb je met iemand samengewerkt om dit project te realiseren?

Zeker! We hebben alles zoveel mogelijk lokaal gehouden en gewerkt met mensen die we kennen. De studio opnames zijn gedaan bij Jim Zwinselman in Lemele. De track is gemixt door onze eigen lead gitarist Loudy Joseph en gemasterd door Pier-Durk Hogeterp.
De videoclip is geschoten in de Lantaarn in Hellendoorn, welke je niet meer herkent in de video (Thanks Jasper <3) en onze vrienden van Blood Like Wine hebben de beelden geschoten én de edit gemaakt.

We rekenen onszelf erg gelukkig met zulke mensen om ons heen. Stuk voor stuk fijne mensen die ons veel gunnen en ons enorm hebben geholpen door de tijd heen (en waar natuurlijk ook de nodige biertjes mee zijn gedronken samen!)

Heeft MSO je geholpen voor volgende stappen? Zo ja, hoe?

Absoluut! Music Support Overijssel maakte de stap naar het opnemen van de eerste videoclip stukken kleiner. Iedereen die muziek maakt weet wat er bij komt kijken qua kosten, vooral als je het écht goed wil aanpakken.

Als je een beginnende band bent en er nog niet veel binnen komt is het allemaal een behoorlijke investering. MSO heeft hier een nadrukkelijke rol in gehad, en hier zijn wij enorm dankbaar voor. Het effect van de eerste single met videoclip is nu al merkbaar! We maken sneller contact en boeken makkelijker shows. Zo hebben we nu al twee keer zoveel gepland voor 2024, dan dat we in 2023 gespeeld hebben. En dan moet het nog écht losbarsten!

Bekijk hier de video!

Welke tips heb je voor makers die een aanvraag willen doen?

Geef aandacht aan detail van je werk, en werk samen met mensen die je graag willen helpen en waar je graag contact mee hebt. En af en toe mag je ook best een tikkeltje eigenwijs zijn! Het is een enorm cliché, maar samen met toffe en behulpzame mensen om je heen wordt het allemaal veel leuker en beter! Het komt allemaal niet aanwaaien, maar als je het resultaat ziet en er steeds meer bijzondere dingen om je heen gebeuren is het ’t allemaal dubbel en dwars waard. Work hard and have fun!

Ook een aanvraag doen?

Je kunt tot maximaal €1000,- aanvragen. Kijk voor je bij ons aanvraagt vooral ook goed rond bij andere fondsen of jouw project daar misschien beter past. Je kunt het geld van Music Support Overijssel bijvoorbeeld ook gebruiken om je kansen bij andere fondsen te vergroten, waar co-financiering vaak een voorwaarde is. Zo kun je de bijdrage slim gebruiken om écht een volgende stap te zetten.

Een aanvraag indienen doe je via Sonar!