Releaseparty Deluxe en nieuwe single Jan Terlouw Junior & The Nightclub

Jan Terlouw Junior is de jongste telg uit een familie van schrijvers en componisten. Zijn band is geselecteerd voor Popronde 2017 en op vrijdag 6 oktober 2017 verschijnt het verhaal Jan Terlouw Junior & The Nightclub in de vorm van een debuutalbum, een comic en een liveshow. Om dit te vieren wordt The Nightclub éénmalig een fysieke wereld. Poppodium Burgerweeshuis in Deventer verandert op de releasedag in het decor van de comic: een schimmige jaren ’20 nachtclub. Een muzikaal voorproefje van deze avond is de nieuwe single ‘Call for the sunlight’, waarin smooth R&B overvloeit in een elektronische breakbeat.

Releaseparty
‘Bezoekers kunnen op 6 oktober letterlijk het verhaal en dus ook een beetje mijn hoofd binnen stappen. Echt bijzonder dat ik dit in mijn hometown Deventer kan doen’, aldus Jan Terlouw Junior. De avond culmineert in het optreden van Jan Terlouw Junior & The Nightclub, maar bezoekers nemen al vanaf acht uur plaats aan de bar naast de hoofdpersonen uit het verhaal. Het poppodium hult die dag éénmalig in rode velours gordijnen, er is een speciale VIP-area met diner en de nachtelijke afterparty vindt plaats in de Wonder Bar (bovenzaal Burgerweeshuis). Tot aan 6 oktober onthult Jan via zijn website elke twee weken programmaonderdelen en gastartiesten voor de albumrelease. Jan: ‘Veeg alvast je agenda leeg op 6 oktober, want dit wordt een feest voor alle zintuigen, we gaan all the way!’. De kaartverkoop gaat 1 juni van start. Er zijn naast reguliere tickets ook een beperkt aantal VIP-tickets beschikbaar, deze zijn inclusief diner en LP+comic.

Nieuwe single ‘Call for the sunlight’
Vandaag verschijnt naast de releaseparty aankondiging ook de nieuwe single ‘Call for the sunlight’ (klik hier)Het Nightclub-karakter Mary ziet het levenslicht in deze song. Striptekenaar Joeri Schouten creëerde haar en het bijbehorende artwork. Jan: ‘Mary symboliseert verdriet en hopeloosheid. In het nummer ‘Call for the sunlight’ wordt zij verleidt en de duisternis ingesleurd door een duivels personage.’ Op 1 mei jongstleden maakte de wereld al kennis met het eerste karakter Frankie in het nummer ‘Mister Nothing’. Maandag 3 juli verschijnt de derde Nightclub-hoofdpersoon met een bijbehorende single.

Jan Terlouw Junior & The Nightclub: | Datum: 6 oktober 2017 | Locatie: Burgerweeshuis, Deventer | Tickets: €9,- ex / Dinerarrangement: €44,- ex| Start kaartverkoop: Donderdag 1 juni via Burgerweeshuis