Quibus de IJssel Stroomt Over

OP ZONDAG 18 DECEMBER WORDT DE IJSSEL STROOMT OVER GEORGANISEERD IN METROPOOL HENGELO. IN TOTAAL 10 BANDS ZULLEN OPTREDEN, DE vierde ACT DIE WE BEKEND MAKEN IS: QUIBUS!

4-quibus-martijn-promo-800Onder de naam Quibus produceert Martijn Holtslag (1992, Leiden) sfeervolle klanklandschappen die je meenemen op een reis langs het decor van je eigen fantasie. Een reis die even betoverend als dansbaar is. Het klankspectrum van Quibus bevindt zich tussen de warme downtempo van Bonobo en Four Tet, de soundscapes van Bibio, de muzikale trip van Nils Frahm en de donkere dansbaarheid Trentemoller. Zwevende gitaarmelodiën, analoge synths, mysterieuze vioolklanken, diepe baslijnen en vervreemde vocalen.

Quibus is het nieuwe project van Holtslag die begon met zijn tienkoppige liveband Knarsetand. Na een paar jaar knallen en meer dan 100 dampende optredens onstond er een behoefte naar wat meer verdieping. Van de rauwe, stevig stampende festivalsets ontstond een verlangen naar het verdrinken in stillere, subtielere en introvertere klankexperimenten. Dit resulteerde in de eerste Quibus EP “Save Some” die 23 juli werd gereleased met het internationaal opererende, electronica-fijnproever label Shipwrec. De EP bevat vier tracks, waaronder de single “Save Some” die is ingezongen door zanger en producer GOSTO.

Quibus bracht onder andere al remixes uit van Petter Carlsen, The Benelux, MSNTHRPX en GOSTO die geprimeurd werden op Noisey, Vice, Thump en DJmag. Daarnaast zijn enkele originele tracks verschenen op de verzamel CD van Nieuwe Electronische Waar (NEW) in samenwerking met esc.rec.

Quibus speelt volledig live met een vijfkoppige band met muzikanten uit o.a. Knarsetand, GOSTO, en frontvrouwe/violiste Anne Bakker.

Facebook               
Soundcloud