Popprijs Overijssel, Pop Promotie Prijs en Beste Track 2022 uitgereikt tijdens Booster Festival in Enschede

Poppunt Overijssel heeft zaterdagavond traditiegetrouw de Popprijzen Overijssel uitgereikt. Babs won de Popprijs Overijssel, Het Prins Bernhard Cultuurfonds de Pop Promotie Prijs en Onesapa & Noah Jaora wonnen met hun track ‘Free All The People’ de Beste Track 2022. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur. 

Popprijs Overijssel

De artiest die het afgelopen jaar de meeste groei doormaakte, en daarmee het beste visitekaartje is van de Overijsselse popmuziek is Babs. De artiest weet hiermee Naber en Silke Veld achter zich te laten. 2022 was een succesjaar voor Babs, een artiest met een missie. Als vrouwelijke producer en rapper geeft ze op een speelse manier tegengas aan een door mannen-gedomineerde popsector. In haar nummers hoor je een duidelijke thematiek, en daarmee heeft Babs zich in het afgelopen jaar stevig weten te vestigen in de Nederlandse muzieksector. De artiest kon in persoon niet bij de uitreiking van de prijs aanwezig zijn, maar via een videoboodschap werd de prijs van harte in ontvangst genomen. Babs wint, naast de titel, ook een sculptuur in samenwerking met Kunstacademie AKI en een bedrag van €1500,- te besteden aan de artistieke ontwikkeling. 

Pop Promotie Prijs

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel ondersteunt projecten op het gebied van cultuur en natuurbehoud in Nederland door middel van financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds maakt Music Support Overijssel mogelijk en heeft op deze manier tientallen Overijsselse artiesten op laagdrempelige wijze financiële hulp kunnen bieden. Daarnaast heeft het Cultuurfonds in 2022 alle poppodia van Overijssel ondersteund met een eenmalige impuls voor jongerencultuur, en daarmee gigantische impact gehad op de talentontwikkeling in heel Nederland.  In de categorie waren ook Het Gilde Zwolle en Creatieve Broedplaatsen Twente genomineerd voor de Pop Promotie Prijs. 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds wint, naast de titel, ook een sculptuur in samenwerking met Kunstacademie AKI en een bedrag van €1000,- te besteden aan de ontwikkeling van de Overijsselse popmuziek.

Beste track 2022

De Beste Track van 2022 was volgens het publiek ‘Free All The People’ van de artiesten Onesapa & Noah Jaora. Afgelopen weken konden mensen stemmen op hun favoriete track uit de ‘New Music Overijssel’ Spotifyplaylist van Poppunt Overijssel. Het duo kreeg daarbij de meeste stemmen, en lieten daarmee Merlijn Dewasme – ‘Mijn Papa’ en Wasteland Viper – ‘Too Blind To See’ achter hen.

Booster Festival

De uitreiking van de Popprijzen Overijssel vond plaats tijdens het Booster festival op 1 april in de binnenstad van Enschede. Booster connect de creatieve muziekindustrie door middel van workshops, seminars, panels en feedbacksessies en het gratis showcasefestival in de avond. Tijdens het conferentieprogramma waren ruim 500 muzikanten en muziekprofessionals aanwezig.

Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel is een netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en komt voort uit een intensieve samenwerking van de Overijsselse poppodia Hedon, Metropool & Burgerweeshuis. Poppunt Overijssel zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland en realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten.