De winnaars van de Popprijs Overijssel, Pop Promotie Prijs en Beste Track 2023 zullen 6 april bekend gemaakt worden.

Traditiegetrouw worden de drie prijzen uitgereikt tijdens het Booster Festival in Enschede. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur. 

Popprijs Overijssel

In 2024 wordt de prijs voor de elfde keer uitgereikt. Op zaterdag 6 april zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking in Metropool Enschede tijdens het Booster Festival. De act die deze prijs in ontvangst zal nemen wordt geselecteerd door een commissie van professionals uit de Overijsselse en Nederlandse muzieksector. Eerdere winnaars waren onder andere Babs in 2023, NONCHELANGE in 2022, Sticks in 2021, Snelle in 2019 en Jeangu Macrooy in 2017. De prijs staat voor de act die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek.

Pop Promotie Prijs

De Pop Promotie Prijs zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popindustrie. Dit kan zowel een fysieke- als online bijdrage zijn geweest. Ook voor deze prijs worden de genomineerden en winnaar bepaald door een commissie van professionals uit de sector. In 2023 won Het Cultuurfonds deze prijs, daarnaast waren Het Gilde Zwolle en Creatieve Broedplaatsen Twente genomineerd. 

Beste track 2023

Welke artiest bracht de beste track uit in 2023? Stem op je favoriet via de website van Poppunt Overijssel, de stembussen sluiten op 31 maart. Alle Overijsselse releases werden het afgelopen jaar verzameld in de ‘New Music Overijssel’ playlist van Poppunt Overijssel en daaruit wordt er één track bekroond met de titel ‘Beste Track 2023’. De tracks met de meeste stemmen worden voorgedragen aan de commissie, die de winnaar bepalen. Vorig jaar wonnen Noah Jaora en Onesapa met hun single ‘Free All The People’ de prijs. 

Booster Festival

Booster vindt plaats op zaterdag 6 april in de binnenstad van Enschede. Met ‘s avonds het gratis showcasefestival met meer dan 40 acts en in de middag het betaalde muziekconferentie in ArtEZ Conservatorium en Metropool. Booster verbindt de creatieve muziekindustrie door middel van workshops, seminars, panels en feedbacksessies. Het programma is te bekijken via www.boosterfestival.nl

Stemmen

Stemmen op de Beste Track van 2023 kan via www.poppuntoverijssel.nl/beste-track-2023