In 2023 keert de Overijsselse Ambassade terug zoals we hem het liefst zien. Een veilige haven in hartje Groningen vol vitamines, gezellige borrels en vooral een greep uit het beste dat Overijssel muzikaal te bieden heeft. Tijdens het weekend van Eurosonic slaan Poppunt Overijssel en The Smooth Brothers de handen ineen om live-muziek en smoothies na 2 jaar eindelijk weer te kunnen herenigen.

The Smooth Brothers, Oosterstraat 14, Groningen

Met zes te gekke acts belooft de editie van 2023 weer een feest te worden! Vanaf 12:00 uur opent The Smooth Brothers haar deuren om jou te ontvangen, je een smoothie aan te bieden en de acts de gezondste speelplek van Groningen te kunnen bieden.

TIMELINE

12:00 – 12:30 Wildman (powered by Burgerweeshuis)

13:00 – 13:00 From//October (powered by Burgerweeshuis)

14:00 – 14:30 GIRLSGIRLSGIRLS (powered by Hedon)

15:00 – 15:30 JesperJesper (powered by Hedon)

16:00 – 16:25 Jarlentji (powered by Metropool)

17:00 – 19:00 Netwerkborrel met DJ (besloten)

Wildman (12:00-12:30)

Wildman is een energieke, gitaar en hammond aangedreven bluesrockband uit Deventer. De muziek van de vier jonge Deventenaren kenmerkt zich door strakke gitaarriffs, een gierend orgel, catchy refreinen, en dat allemaal met een dikke dosis energie. In corona tijd geboren, maar inmiddels klaargestoomd om alle podia in binnen en buitenland te betreden met een live set die je omver zal blazen. 

From//October (13:00-13:30)

Dromerige lo-fi indiepop die is ontstaan uit het brein van Dion Tiktak en die wordt opgenomen op dé plek waar dromen het beste tot hun recht komen, namelijk de slaapkamer.

Met thema’s als vriendschap, liefde en dromen draagt de show een nostalgisch gevoel met zich mee waar je de kans krijgt om even te ontsnappen aan het ”nu”.

GIRLSGIRLSGIRLS (14:00 – 14:30)

Poppunk/emo-band GIRLSGIRLSGIRLS is er om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt, fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent, en kan doen wat je wil doen. Doe wat je wil, maar doe het met GIRLSGIRLSGIRLS.

JesperJesper (15:00 – 15:30)

JesperJesper is de nieuwe band rondom Jesper Albers, die je kunt kennen als drummer van
rockband Paceshifters. Dit keer speelt hij zijn eigen werk als zanger/gitarist ondersteund
door zijn band bestaande uit Aimée Magsino (bas) Ruud Gielen (drums) en Jim Zwinselman (gitaar/pedalsteel).

De debuut EP is in de maak. Voor liefhebbers van Ryan Adams, Kurt Vile en Neil Young.

Jarlentji (16:00 – 16:25)

Opkomende artiest Jarlentji uit Enschede maakt genre fuserende RnB met een futuristisch randje. Ze is songwriter, zangeres en producer en maakt haar tracks volledig zelf. Van jongs af aan werd ze beïnvloed door vele muzikale stijlen en ontwikkelde daarnaast, mede door haar vader die professioneel drummer en fusion muzikant is, een grote passie voor groove en ritme. Dit resulteerde, naast het schrijven van haar eigen nummers, in het produceren van haar eigen beats. Haar zwoele stemgeluid, introspectieve teksten en krachtige ritmiek maken het tot een eigen sound die R&B, Electronic en Pop samenbrengt. Met inspiratiebronnen als Michael Jackson, FKA Twigs, Pharrell en Kanye West, wil Jarlentji als multi-gedisciplineerde artiest al haar talenten exploreren.

Vanta (17:00-19:00)

Vanta is een Hengelose dj en producer die houdt van muziek met een donker randje. Een uplifting vibe zul je niet snel terugvinden in haar muziek: haar stijl is snel, donker, rauw, trippy, offbeat, soms een combinatie van alles – zolang het maar niet te vrolijk klinkt.  Vandaar de naam Vanta, refererend naar één van de donkerste substanties die er bestaat. Maar wat voor week je ook achter de rug hebt, in de mysterieuze elektronische wereld die zij voor je neerzet kan je alles achterlaten. Verwacht een energieke set die je aan het dansen maakt!


ONLINE

Afgelopen twee jaar heeft de Overijsselse Ambassade online plaatsgevonden. In samenwerking met Hedon Zwolle werden een handvol Overijsselse artiesten uitgenodigd hun showcase in de grote zaal van het poppodium te presenteren in vorm van een liveshow-registratie. De Overijsselse Ambassade van 2021 en 2022 zijn terug te kijken op het youtube kanaal van Poppunt Overijssel.

2020

2020 was de laatste fysieke editie van dit feest in het noorden. Tijdens deze editie waren Lauringer, Naber, Micah & Julia, NOPP, Minka, Johnny Loves Me en Snareskin te gast in de smoothie-tempel. Voor een korte sfeerimpressie check je aftermovie op hier onder!