Overijsselse Ambassade 2022

Dit is de Overijsselse Ambassade!

Poppunt Overijssel presenteert in samenwerking met de drie Overijsselse kernpodia de Overijsselse Ambassade 2024! Ook dit jaar schitteren de ambassadeurs in hun eigen livesessie.

Famke, Helen Jewett, Lateesha, Levi Major, LOSKOP, Nelles, Reality Spill, Tomson en Yke krijgen dit jaar een talentontwikkelbeurs toegewezen bij een van de kernpodia: Hedon Zwolle, Metropool Twente of Burgerweeshuis Deventer. Deze veelbelovende acts krijgen als beursact een jaar lang de mogelijkheid om van de middelen, de kennis en het netwerk gebruik te maken om zo dat extra steuntje in de rug te krijgen om door te kunnen groeien naar de landelijke top. Op de Overijsselse Ambassade vind je het beste wat de provincie te bieden heeft!

Sessies

Wave
Famke

Famke

Burgerweeshuis

Famke schrijft en zingt Nederlandstalige teksten met een donker randje over verlangen, afwijzing en omgaan met volwassen worden. Muzikale inspiratiebronnen zijn Radiohead, Billie Eilish en Fiona Apple, waarvan de laatste twee ook grote voorbeelden zijn op het gebied van performance, kwetsbaarheid en teksten. Haar geluid kan het best omschreven worden als alternatieve poprock.

Helen Jewett

Helen Jewett

Hedon

Helen Jewett combineert Post-Punk met Shoegaze op aanstekelijke wijze. De drie muzikanten uit Zwolle vullen ondanks hun kleine bezetting elke zaal met een rauwe energie. Door hun sterke liveset en originele sound waan je jezelf terug naar de post-punk scene van de jaren 80.

Lateesha

Lateesha

Metropool

“Ik wil niet je anker zijn, want als we dan toch eerlijk zijn: jij was dat ook nooit voor mij” De conclusie van haar debuutsingle ‘niet mijn taak.’ waarin ze alles tegen haar moeder zegt wat ze nooit heeft durven zeggen met haar TikTok volgers haar achtergrondkoor. Zonder opsmuk en met de billen bloot schrijft en produceert ze Nederlandstalige songs over groter worden en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Soms sassy, soms sad; soms een diva en soms jankend in haar bed. Kracht en kwetsbaarheid komen samen in elektronische pop/R&B songs die geïnspireerd zijn door powervrouwen als RAYE en Tabitha.

Levi Major

Levi Major

Burgerweeshuis

Met een aanstekelijke kalmte zingt Levi Major over turbulente onderwerpen onder begeleiding van warme ruimtelijke klanken en een zee aan backing vocals. De indie pop-folk songwriter begon al op jonge leeftijd met muziek maken, sterk geïnspireerd door artiesten als Sufjan Stevens, The Japanese House & Nick Drake. Met zijn debuut EP Meet Me At Dawn op zak is de act klaar voor 2024 en zelfs al bezig met EP nummer 2.

LOSKOP

LOSKOP

Hedon

LOSKOP, singer-songwriter en producer, is eerlijk. Onvervalst in haar eenvoud en met de kleinste klanken, bouwt ze een grootse wereld met poëtische muziek over schaduwwerk, draken en de dood. LOSKOP is singer-songwriter, producer en schrijver. Ze werkt aan haar debuut-album die voor het najaar van 2024 staat gepland.

Nelles

Nelles

Metropool

Laat de hectiek van het dagelijkse leven achter je en ervaar het gevoel van Nelles, een perfecte balans tussen roots en pop muziek. Nelles brengt hun verhalen over de struggles van het volwassen worden, hartpijn en liefde voor natuur naar het podium. Dit doen ze zowel stevig en groots met een vijfkoppige band, als ook intiem en akoestisch in kleine bezetting. Beïnvloed door artiesten als Fleetwood Mac en Kacey Musgraves geeft Nelles een moderne sound aan de traditionele roots muziek.

Reality Spill

Reality Spill

Burgerweeshuis

Reality Spill is in 2021 begonnen met het maken van metalcore die blijft hangen. De harde riffs en melodieuze refreinen van de eerste EP Gridlock werden kort na de release shows vertolkt in onder meer AFAS Live, Q-Factory, Eurosonic, Hedon, Metropool en hebben in mei 2023 hun eerste geluid in het buitenland laten horen met een korte tour in het Verenigd Koninkrijk.

Tomson

Tomson

Hedon

Tomson is een verfrissing op het gebied van R&B in Nederland. De uit Zwolle afkomstige artiest brengt een kwetsbare subject-matter in combinatie met futuristische instrumentals. Een ervaring die heel dicht tot de lusiteraar kan komen. Na een aantal singles, verscheen in 2021 zijn debuut EP genaamd Komt Wel Goed, die diende als een klein open dagboek naar de wereld. Met een rauw eerlijk randje vertelt hij over zijn successen, obstakels en over het algemeen hoe hij door het leven manoeuvreert. “Ik wil dat mensen al een beetje begrijpen wat ik doe en waar ik voor sta, zonder dat ik me heb voorgesteld.”

Yke

Yke

Metropool

Onzeker, breekbaar en puur. Dat zijn de teksten van Yke. De 21-jarige songwriter die, als het allemaal te veel wordt, haar hoofd leegmaakt in muziek. Het is voor haar een vorm van verwerking die ze nergens anders vindt. Met thema's als jezelf vinden en blijven in een relatie, verdriet om het verleden en angst voor de toekomst is er altijd wel iets om je in te vinden. Haar muziek is te omschrijven als nederpop met hier en daar een stoer randje en is te vergelijken met Meau, Maan of Bente. Zo neemt ze je graag mee op de zoektocht naar haarzelf. Van alle pieken en dalen voorzien.

Wave
Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel is een netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en komt voort uit een intensieve samenwerking van de Overijsselse poppodia Hedon, Metropool & Burgerweeshuis. Poppunt Overijssel zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland en realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten.

Wave