Overijsselse Ambassade 2022

Dit is de Overijsselse Ambassade 2023!

Poppunt Overijssel presenteert in samenwerking met de drie Overijsselse kernpodia de Overijsselse Ambassade 2023! Ook dit jaar schitteren de ambassadeurs in hun eigen livesessie.

Droom Dit, From//October, GIRLSGIRLSGIRLS, Jarlentji, JesperJesper, Koi Forest, Maartje, Silke Veld en Wildman krijgen dit jaar een talentontwikkelbeurs toegewezen bij een van de kernpodia: Hedon Zwolle, Metropool Twente of Burgerweeshuis Deventer. Deze veelbelovende acts krijgen als beursact een jaar lang de mogelijkheid om van de middelen, de kennis en het netwerk gebruik te maken om zo dat extra steuntje in de rug te krijgen om door te kunnen groeien naar de landelijke top. Op de Overijsselse Ambassade vind je het beste wat de provincie te bieden heeft!

Sessies

Wave
Droom Dit

Droom Dit

Burgerweeshuis

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd.

From//October

From//October

Burgerweeshuis

Dromerige lo-fi indiepop die is ontstaan uit het brein van Dion Tiktak en die wordt opgenomen op dé plek waar dromen het beste tot hun recht komen, namelijk de slaapkamer. Met thema’s als vriendschap, liefde en dromen draagt de show een nostalgisch gevoel met zich mee waar je de kans krijgt om even te ontsnappen aan het ”nu”.

GIRLSGIRLSGIRLS

GIRLSGIRLSGIRLS

Hedon

Poppunk/emo-band GIRLSGIRLSGIRLS is er om iedereen aan te leren dat je niet bang hoeft te zijn om te doen waar je blij van wordt, fuck wat mensen van je denken. Iedereen verdient een scene waar je kan zijn wie je bent, en kan doen wat je wil doen. Doe wat je wil, maar doe het met de vier boys van GIRLSGIRLSGIRLS.

Jarlentji

Jarlentji

Metropool

Opkomende artiest Jarlentji uit Enschede maakt genre fuserende RnB met een futuristisch randje. Ze is songwriter, zangeres en producer en maakt haar tracks volledig zelf. Van jongs af aan werd ze beïnvloed door vele muzikale stijlen en ontwikkelde daarnaast, mede door haar vader die professioneel drummer en fusion muzikant is, een grote passie voor groove en ritme. Dit resulteerde, naast het schrijven van haar eigen nummers, in het produceren van haar eigen beats. Haar zwoele stemgeluid, introspectieve teksten en krachtige ritmiek maken het tot een eigen sound die R&B, Electronic en Pop samenbrengt.

JesperJesper

JesperJesper

Hedon

JesperJesper is de nieuwe band rondom Jesper Albers, die je kunt kennen als drummer van rockband Paceshifters. Dit keer speelt hij zijn eigen werk als zanger/gitarist ondersteund door zijn band bestaande uit Aimée Magsino (bas) Ruud Gielen (drums) en Jim Zwinselman (gitaar/pedalsteel). De debuut EP is in de maak. Voor liefhebbers van Ryan Adams, Kurt Vile en Neil Young.

Koi Forest

Koi Forest

Hedon

Koi Forest is de naam van de band die voorheen SELMA heette. Na 3 jaar samen schrijven, spelen en opnemen, vonden ze wat ze zochten in hun muziek en besloten ze dat het tijd was voor een grote verandering. Koi Forest bestaat uit 4 muzikanten: Koen Gardebroek op drums, Sebastiaan Visser op gitaar, Deborah Slijkhuis op toetsen/bas en Selma Ebbens op zang. Met hun muziek proberen ze een nieuwe wereld te creëren waarin de mensen kunnen wegdromen in de sprookjesachtige harmonieën, knotsgekke solo's en verschuivende ritmes.

Maartje

Maartje

Metropool

Maartje maakt scherpzinnige nederpop die te omschrijven is als een combinatie van Sophie Ellis-Bextor en Froukje, met een vleugje Troye Sivan. Ze vangt haar persoonlijke beschouwingen in catchy hooklines en is niet bang om de luisteraar dichtbij te laten komen. Het elektronische karakter van de muziek maakt het toegankelijk en een tikkeltje ongewoon, wat meteen een treffende omschrijving is voor Maartje als geheel. De pieken én dalen van het leven zijn de inspiratiebron voor haar liedjes en tijdens een optreden zal je dan ook kunnen dansen en huilen, wie weet zelfs tegelijk.

Silke Veld

Silke Veld

Metropool

Silke Veld is een 23-jarige, Nederlandstalige singer-songwriter. Haar liefde voor muziek begon nadat Silke als 9-jarig meisje had besloten dat ze profvoetballer wilde worden. Dit bleek niet haar sterkste kant, en na vele botbreuken pakte haar moeder haar voetbal af. Silke moest dus op zoek naar een nieuwe hobby en begon met zingen, later gevolgd door songwriting. Silkes muziek heeft een ‘MEAU meets BLØF' achtige sfeer, en gaat over alle normale en minder normale dingen in haar leven waar ze iets bij voelt. Over de wereld, liefde, verlangens, haar kijk op de mens, en hun kijk op haar. Dit alles brengt ze samen met haar band tot leven.

Wildman

Wildman

Burgerweeshuis

Wildman is een energieke, gitaar en hammond aangedreven bluesrockband uit Deventer. De muziek van de vier jonge Deventenaren kenmerkt zich door strakke gitaarriffs, een gierend orgel, catchy refreinen, en dat allemaal met een dikke dosis energie. In corona tijd geboren, maar inmiddels klaargestoomd om alle podia in binnen en buitenland te betreden met een live set die je omver zal blazen.

Wave
Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel is een netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en komt voort uit een intensieve samenwerking van de Overijsselse poppodia Hedon, Metropool & Burgerweeshuis. Poppunt Overijssel zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland en realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten.

Wave