Overijsselse Ambassade 2022

Dit jaar schitteren negen ambassadeurs in hun eigen livesessie.

Wave

Poppunt Overijssel presenteert dit jaar in samenwerking met de drie Overijsselse kernpodia de Overijsselse Ambassade 2022! Dit jaar schitteren negen ambassadeurs in hun eigen livesessie.

Bella Luna, Chris Egbers, Frodeau & Milan, Joey's Midnight Club, Kwaboi, Oh Whale, Hiigo, Cloudsurfers en Primaat krijgen dit jaar een talentontwikkelbeurs bij een van de poppodia. De ontwikkeling van deze ambassadeurs zal het komende jaar de rode draad vormen in de zichtbaarheid van Poppunt Overijssel.

Sessies

Wave

Bella Luna

Burgerweeshuis

Bella Luna is een singer-songwriter met Filipijnse roots die momenteel in Nederland woont. De warmte en heesheid van haar stem doen denken aan een vroeger tijdperk van soul & jazz. Haar geestige en brutale teksten weerspiegelen op ironische wijze waarom alles fout moet gaan voordat iets eindelijk goed kan voelen.

Chris Egbers

Metropool

Chris Egbers maakt onthaastende indiepop-songs: liedjes met een kop en een staart, waarin ruimte is om te verdwalen. Geïnspireerd door acts als Bertolf, the War On Drugs en John Mayer maakt Chris muziek die zowel sfeervol als toegankelijk is en die wordt gekenmerkt door zijn stem.

Frodeau & Milan

Hedon

Rapper Frodeau en producer Milan besloten elkaar op te zoeken en doken samen de studio in voor een nieuw project, een project die voornamelijk draaide rondom het onderwerp mental health. Dit topic kwam aan bod door de problemen waar Frodeau zelf erg mee zat. De EP ‘Eenling’ verscheen in 2021. Het is een steek naar ‘Tweeling’, en hoe Frodeau een deel van zichzelf achter hem heeft gelaten.

Joey’s Midnight Club

Hedon

Een talentvol powertrio van jonge honden, die elkaar ontmoet hebben tijdens hun studie in Leeuwarden. Hun basis is inmiddels verlegd naar Zwolle. Nanne, Youp en Jelle stromen over van een gezonden dosis energie. Lekkere melodielijnen, groovende drumpartijen, heftige puntige gitaarriffs en pompende baslijnen zijn hun handelsmerk, zonder het lied uit het oog te verliezen.

Kwaboi

Burgerweeshuis

Kwaboi was vroeger een Kwajongen, maar tegenwoordig is hij een ambitieuze rapper die zijn emoties in een persoonlijk verhaal op beats zet. Hij combineert rap met catchy popmelodieën. Met zijn rauwe stemgeluid, snelle flows en persoonlijke raps weet hij zijn publiek te raken en aan zich te binden. Zijn teksten gaan over herkenbare onderwerpen als liefde, geluk en prestaties.

Oh Whale

Burgerweeshuis

Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, Tame Impala en Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Met elementen van (art)rock, shoegaze, noise en indiepop experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen. Als walvisgeluiden, omgezet tot catchy songs en ruige soundscapes.

Hiigo

Hedon

Een Nederlandstalige indiepop band waarbij het verhaal centraal staat. De ambitieuze vriendengroep is zowel muzikaal als tekstueel niet bang om de diepgang van het leven te belichten en streeft met hun diepe teksten en de fijn in het gehoor liggende muziek naar een nieuwe nederpop sound.

Cloudsurfers

Hedon

Onberekenbaar, zweterig, vlammend: een van de spannendste nieuwe namen uit de Nederlandse garagepunk is Cloudsurfers. Hun explosieve show voelt alsof je een shot adrenaline recht in je hart krijgt, Uma Thurman style! Met de debuutplaat op zak en nieuwe muziek in de steigers zijn ze de meest geboekte band van Popronde 2021. Hun muziek is geïnspireerd door bands als Ty Segall, Oh Sees, King Gizzard & The Lizard Wizard, oftewel: rammen geblazen.

Primaat

Metropool

De 8-koppige band Primaat brengt urban jungle muziek en is ontstaan als eerste band vanuit de muzikanten community rondom Colored Monkeys. Opgericht tijdens de lockdown door muzikanten die niet stil konden zitten hebben ze er inmiddels al een paar shows opzitten. Opzwepend, hard en beestachtig lekker!

Wave
Poppunt Overijssel

Poppunt Overijssel is een netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en komt voort uit een intensieve samenwerking van de Overijsselse poppodia Hedon, Metropool & Burgerweeshuis. Poppunt Overijssel zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland en realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten.

Wave