Overijsselse Ambassade 2021

Ons hoofdkwartier tijdens ESNS in de Groningse smoothiebar Smooth Brothers wordt dit jaar ingeruild voor een online Overijsselse ambassade! De gembershots blijken helaas geen remedie tegen het virus te zijn. Maar niet getreurd! We verpakken al het leuke van de Overijsselse ambassade in een online showcase. Check sessies van talentvolle Overijsselse acts van achter je beeldscherm. Het jaarlijkse showcase evenement staat nog steeds in het teken van verrassend Overijssels talent aangedragen door Hedon, Burgerweeshuis en Metropool. De acts laten zien wat ze in huis hebben door middel van een ambassade sessie opgenomen op een van de bovenstaande locaties.

Overijsselse Ambassade 2021

Check

De sessies

Druiprek

Druiprek is een rave formatie met analoge synthesizers geïnspireerd door acid rave, techno en 90’s house. Live verrijkt met psychedelische visuals aangestuurd door een zeer eigenzinnige MC probeert Druiprek elke plek om te toveren tot een brute rave.

D A R K D A Y S

D A R K D A Y S maakt van de dag een nacht. Hun combinatie van duistere elektronica, vlijmscherpe sound design en etherische vocalen is zowel aangrijpend als betoverend.

Ongrijpbare angsten en eeuwige verlangens worden belicht door afstandelijke en tedere zangpartijen. Met het gebruik van agressieve bassen en gelaagde synthesizers wordt de nachtuil die schuilt in de luisteraar opgewekt. Laat je behagen door de explosieve art-pop van D A R K D A Y S.

Jimmy Diamond

Het best bewaarde geheim van Kotor, Montenegro. De legende vervoert ons naar de americana en roots rock van de seventies die geïnfuseerd is met hedendaagse indie rock.

Muziek die langs rauw gitaarwerk en pedal steel een episch geluid van een nieuwe morgen vertegenwoordigd. In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release ‘Airplane’ die de weg baande voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock, bestand tegen de wapeningen des tijds en gebrand op een betere toekomst.

LUCA

LUCA combineert het indie bandgevoel met poppy electronica en vormt het om tot lichtvoetige, melodierijke songs vol menselijkheid.

De uit Keulen afkomstige componist, producer en performer vindt zijn troost en zingeving in zijn thuisstudio en breidt zijn podiumpresence uit met een aantal getalenteerde muzikanten. Aanschouw en beluister een maker van mening toekomstig oorwurm.

BABS

Ze is een rapper, producer en songwriter met een missie. Ze is niet in een hokje te stoppen en schopt dan ook graag tegen de stereotypes rond gender en seksualiteit die door de maatschappij worden opgelegd.

Haar muziek is een combinatie van onheilspellende trap drums, melodische rap en onvoorspelbare, ritmische akkoorden met een vrolijk popsmaakje, waar het verhaal key is. Haar doel is om aan de hand van deze muziek kleur aan te brengen in het zwart-wit-denken van de samenleving!

Robin Scherpen

Singer songwriter, gitarist en componist. Robin Scherpen heeft zich toegewijd aan het samensmelten van zijn roots in de klassieke gitaar en het ambacht van liedjes schrijven.

Vanaf 2015 is Robin fulltime als uitvoerend musicus aan het werk en heeft hij als gitarist en componist meegewerkt aan vele producties waaronder als vaste gitarist bij Herman van Veen waar hij mee tourde door binnen- en buitenland. In alles wat hij doet is zijn uitgangspunt om op zoek te gaan naar verbintenis tussen verschillende werelden en deze samen te brengen.

Overijsselse Ambassade 2021

Meer talent

Klik hier

Poppunt Overijssel
Overijsselse Ambassade 2021