Producers gezocht voor Deventer Talenthouse

Deventer Talenthouse is hét nieuwe workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. Het traject bestaat uit drie verschillende Talent Routes: Songwriters & Muzikanten, Rappers en Producers. De inschrijving voor de derde Talent Route ‘Producers’ is per direct geopend. In zes gratis workshops, gegeven door Deventer producer Wantigga en opkomend talent LVIS leren de deelnemers alles over mixen, masteren, arrangeren, vocals opnemen, drums programmeren en muziektheorie. Er wordt toegewerkt naar een eigen productie.

Voor en Door Deventenaren
Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscène van Deventer.

Producers
De Talent Route ‘Producers’ wordt geleid door Deventer Wantigga (Jonathan Tan) en LVIS (Olle Zijlstra). Wantigga, geen onbekende in de muziekscene, heeft een frisse eigen sound waar hij soul met electronische muziek combineert. Wantigga was te zien op festivals als Lowlands, Tomorrowland, Pukkelpop, Down The Rabbit Hole en tourt regelmatig in Europa en Azië.

LVIS brengt een vernieuwende sound in de hiphop wereld. Hij is dit jaar begonnen met het verbreden van zijn muzikale carrière op de Herman Brood academie. De beats van LVIS zijn creatief, energiek en experimenteel. Met zowel Atmosferische klanken als harde trap hi-hats creëert hij een breed arsenaal aan beats.

Rappers & Songwriting Summerschool
De succesvolle eerste twee edities van Talent Routes ‘Songwriters’ en ‘Rappers’ vonden in 2020 plaats. In de twee workshoptrajecten werkten jonge singer-songwriters en rappers met Deventer zangeres en liedschrijfster Vera Bon en rappers Jammy en Fabian Schrijver aan een eigen song. Iedereen ging naar huis met een live video van hun eigen song.

Aanmelden & Info
Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route ‘Producers’ is mogelijk tot 10 februari 2021.

Deventer Talenthouse wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis in samenwerking met Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.