Producers gezocht voor Deventer Talenthouse

Deventer Talenthouse is hét workshoptraject waar jongeren hun eerste stappen kunnen zetten op gebied van produceren, platen draaien, rappen en het schrijven van eigen songs. Het traject bestaat uit drie verschillende Talent Routes: Songwriters, Rappers en Producers. De inschrijving voor de derde Talent Route ‘Producers’ is per direct geopend. In vijf gratis workshops, gegeven door Deventer producer Wantigga en Bastian Benjamin leren de deelnemers alles over mixen, masteren, arrangeren, vocals opnemen, drums programmeren en muziektheorie. Er wordt toegewerkt naar een eigen productie.

Voor en Door Deventenaren

Deventer Talenthouse is er voor jongeren tussen de 13 en 20 jaar uit Deventer en omstreken. De workshops worden gegeven door rappers, producers, DJ’s en singer-songwriters uit Deventer die al een stap verder zijn in hun muzikale carrière. Zij maken deelnemers wegwijs in de muziekscène van Deventer.

Producers

De Talent Route ‘Producers’ wordt gegeven door Deventer Wantigga (Jonathan Tan) en Bastian Benjamin (Bastiaan van Vuuren).

Wantigga, pseudoniem van Jonathan Andreas Tan, is een Nederlandse dj, producer en rapper. Onder het Franse label Roche Musique heeft Wantigga twee EP’s uitgebracht. Daarnaast is hij werkzaam als producer voor artiesten als Damso. Wantigga was te zien op festivals als Lowlands, Tomorrowland, Pukkelpop, Down The Rabbit Hole en tourt regelmatig in Europa en Azië. Naast DJ en producer, is hij docent aan de Herman Brood Academie.

Bastian Benjamin is een veelzijdige muzikant uit Deventer die zowel in als uit schijnwerpers actief is. Met zijn eigen act ‘Bastian Benjamin’ heeft hij meegedaan aan de Popronde, ‘Nieuwe Elektronische Waar’ en heeft hij de ‘Burger Beurs’ mogen ontvangen. In 2020 bracht Bastian Benjamin zijn debuut album uit. Daarnaast is Bastiaan actief als producer en componist voor theater en dans.

Aanmelden & Info
Het inschrijfformulier en meer informatie over Deventer Talenthouse, de Talent Routes en aanmeldperiodes vind je op www.burgerweeshuis.nl/talenthouse. Inschrijven voor Talent Route Produceren is mogelijk tot 3 januari 2022.

Deventer Talenthouse wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis in samenwerking met Raster Jongerenwerk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer.