Poppunt Overijssel reikt in 2019 drie Popprijzen uit

Naast de Overijsselse Popprijs voor beste artiest volgen dit jaar voor het eerst ook prijzen voor beste popfotograaf en voor meest bijzondere prestatie in de Overijsselse popsector.

Traditiegetrouw reikt Poppunt Overijssel tijdens Booster Festival in Enschede jaarlijks de Popprijs Overijssel uit. Deze prijs staat voor de artiest die in 2018 een significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. In 2019 wordt de prijs voor de zevende keer uitgereikt, eerdere winnaars waren onder andere The Cool Quest (2018) & Jeangu Macrooy (2017).

Drie prijzen
Naast de Popprijs Overijssel wordt ook de ‘Pop Fotografen Prijs’ uitgereikt voor beste popfotograaf van Overijssel. De winnaar van deze prijs wordt geselecteerd door een jury van landelijk bekende popfotografen.
Ook wordt de ‘Pop Promotie Prijs’ uitgereikt. Deze prijs is gericht op een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. De nominaties voor deze prijs geschiedden op basis van een open inschrijving. Op de website van Poppunt Overijssel kan er tot 15 maart genomineerd worden.

Vernieuwing
Dit jaar worden de prijzen voor het eerst uitgereikt in combinatie met het netwerkdiner van Booster, dé muzikantendag en hét showcasefestival van Oost-Nederland. Ook wordt de selectie dit jaar gedaan door alle aanwezige professionals. De uitreiking van de prijzen vindt plaats op zaterdag 6 april vanaf 17:00 in de Grote Kerk te Enschede.

Genomineerden
De genomineerden voor de verschillende Popprijzen worden eind maart bekend gemaakt via de verschillende kanalen van Poppunt Overijssel en middels een persbericht.

Dinertickets voor de uitreiking zijn vanaf nu verkrijgbaar op www.boosterfestival.nl

Overzicht van Popprijs Overijssel winnaars:
2018: The Cool Quest
2017: Jeangu Macrooy
2016: Mandrake’s Monster
2015: PAUW
2014: Texas Radio
2013: De Pioniers