Popprijzen Overijssel 2021

Poppunt Overijssel reikt drie popprijzen uit tijdens Booster Festival. De winnaars van de Popprijs Overijssel, Pop Promotie Prijs en Beste Track 2020 zullen 10 april bekend gemaakt worden tijdens het online festival.

In 2020 werden de prijzen een jaar overgeslagen vanwege corona. Maar dit jaar reikt Poppunt Overijssel drie awards uit tijdens het online Booster Festival. De Popprijs Overijssel staat voor de artiest die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. De Pop Promotie Prijs zal gaan naar een persoon of organisatie die in 2020 een bijzondere bijdrage heeft geleverd. Nieuw dit jaar is de Beste Track van 2020. Gebaseerd op de geselecteerde Overijsselse tracks uit de ‘New Music Overijssel’ playlist kan men stemmen op hun favoriete track. Alle prijzen worden 10 april uitgereikt tijdens het online Booster Festival. 

Stemmen voor de Pop Promotie Prijs en Beste Track 2021. Kan via onderstaande buttons.

Popprijs Overijssel 
In 2021 wordt de prijs voor de achtste keer uitgereikt. Op zaterdag 10 april zal de winnaar verrast worden live vanaf het Booster Festival. De act die deze prijs in ontvangst zal nemen zal wordt geselecteerd door een commissie van professionals uit de Nederlandse muzieksector. Eerdere winnaars waren onder andere Snelle in 2019, Jeangu Macrooy in 2017 en The Cool Quest in 2018. De prijs staat voor de act die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. 

Pop Promotie Prijs 
De Pop Promotie Prijs zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popindustrie. Dit kan zowel een fysieke- als online bijdrage zijn geweest. De nominaties voor de prijs zullen worden bekend gemaakt aan de hand van een open inschrijving waarbij iedereen een persoon of instelling kan nomineren. Er kan worden genomineerd tot 22 maart via onderstaande button.

Winnaars van de Pop Promotie Prijs in 2019 waren de Colored Monkeys uit Deventer. Verder genomineerd in 2019 waren de Provincie Overijssel en Studio Wonder.

Beste track 2020 
Een nieuwe categorie bij de Popprijzen Overijssel dit jaar is de ‘Beste Track 2020’. Waar er aan de ene kant bijzonder weinig liveshows in het afgelopen jaar plaatsvonden, waren de Overijsselse bands en acts bijzonder productief met het releasen van nieuwe tracks. Alle Overijsselse releases werden verzameld in de ‘New Music Overijssel’ playlist van Poppunt Overijssel en daaruit gaan wordt er één track bekroond met de titel ‘Beste Track 2020’.

Dit is een publieksprijs, iedereen mag stemmen op zijn of haar favoriete track uit de playlist. Stemmen op je favoriete track kan tot 5 april.