Popprijzen 2022

Popprijs Overijssel
In 2022 wordt de prijs voor de negende keer uitgereikt. Op zaterdag 9 april zal de winnaar bekend gemaakt worden tijdens de uitreiking in Metropool Enschede tijdens het Booster Festival. De act die deze prijs in ontvangst zal nemen wordt geselecteerd door een commissie van professionals uit de Overijsselse en Nederlandse muzieksector. Eerdere winnaars waren onder andere Sticks in 2020, Snelle in 2019, Jeangu Macrooy in 2017 en The Cool Quest in 2018. De prijs staat voor de act die het afgelopen jaar de meest significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek.

Pop Promotie Prijs
De Pop Promotie Prijs zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popindustrie. Dit kan zowel een fysieke- als online bijdrage zijn geweest. De nominaties voor de prijs zullen worden bekend gemaakt aan de hand van een open inschrijving waarbij iedereen een persoon of instelling kan nomineren. Er kan worden genomineerd tot vrijdag 25 maart via DEZE LINK. In 2021 won Pim Kokkeler van het Booster Festival deze prijs, daarnaast waren de band Tricklebolt en Ignite Music Agency genomineerd. 

Beste track 2021
Welke artiest bracht de beste track uit in 2021? Stem HIER op je favoriet. Alle Overijsselse releases werden het afgelopen jaar verzameld in de ‘New Music Overijssel’ playlist van Poppunt Overijssel en daaruit gaan wordt er één track bekroond met de titel ‘Beste Track 2021’. De track met de meeste stemmen wint deze award.