Poppunt Overijssel kondigt Popprijzen 2020 aan

Traditiegetrouw reikt Poppunt Overijssel tijdens Booster Festival in Enschede jaarlijks de Popprijs Overijssel uit in de Grote Kerk in Enschede. Deze prijs staat voor de artiest die het afgelopen jaar een significante bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popmuziek. In 2020 wordt de prijs voor de achtste keer uitgereikt, eerdere winnaars waren onder andere Jeangu Macrooy (2017), The Cool Quest (2018) en Snelle in 2019. Het Booster Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 4 april.

Pop Promotie en Pop Fotografen Prijs
Naast de Popprijs Overijssel wordt ook de ‘Pop Fotografen Prijs’ uitgereikt voor beste popfotograaf van Overijssel. De winnaar van deze prijs wordt geselecteerd door een jury van landelijk bekende fotografen die dit jaar bestaat uit Bart Heemskerk, Tom Roelofs, Ben Houdijk en de Pop Fotografen Prijs winnaar van 2019, Maaike Ronhaar.

De Pop Promotie Prijs zal worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die in het afgelopen jaar een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Overijsselse popindustrie. De nominaties voor deze prijs geschiedden op basis van een open inschrijving die zal verlopen via de website van Poppunt Overijssel. Er kan worden genomineerd tot vrijdag 6 maart. De genomineerden zullen in de loop van week 12 bekend worden gemaakt via de kanalen van Poppunt Overijssel. Het nomineren kan vanaf volgende week via de kanalen van Poppunt Overijssel. Winnaars van de Pop Promotie Prijs in 2019 waren de Colored Monkeys uit Deventer.

Foto: Done. by Tjeerd Derkink v.l.n.r. Maaike Ronhaar (Pop Fotografen Prijs), Snelle (Popprijs), Colored Monkeys (Pop Promotie Prijs).

Netwerkdiner
De prijzen zullen worden uitgereikt in combinatie met het netwerkdiner van Booster Festival, de muzikantendag en het showcasefestival van Oost-Nederland. De Pop Promotie Prijs en Pop Fotografen Prijs zullen worden uitgereikt tijdens het besloten netwerkdiner waarvoor kaarten beschikbaar zijn via de website van Booster. De Popprijs zal openbaar worden uitgereikt. Alle prijzen worden uitgereikt in de Grote Kerk in Enschede. De deuren voor publiek zullen opengaan om 19:00.

Koop hier je tickets voor het netwerkdiner vanaf 18:00 in de Grote Kerk, Enschede.

Meld je hier aan het Facebookevent.