Poppodium Hedon genomineerd voor IJzeren Podiumdier 2021

Het Zwolse poppodium Hedon is door de brancheorganisatie voor poppodia en popfestivals VNPF, genomineerd voor een IJzeren Podiumdier 2021. Deze prestigieuze vakprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. Hedon ontvangt deze nominatie vanwege indrukwekkende en bijzondere prestaties in het door Corona gedomineerde seizoen 2020-2021. Hedon heeft afgelopen seizoen bijna geen reguliere optredens met publiek kunnen organiseren maar zette zich op verschillende manieren in om de keten van artiesten, technici, freelancers zoveel mogelijk in stand te houden. De uitreiking van de IJzeren Podiumdieren is op vrijdagmiddag 21 januari online te volgen en is een gezamenlijke coproductie van Eurosonic Noorderslag, 3voor12 VPRO en de VNPF.

Het team van Hedon is erg blij met deze nominatie. Manager programma Erik Delobel: “Juist in deze periode genomineerd worden voor de belangrijkste vakprijs in onze branche is een ongelooflijke eer en een fijne opsteker voor het hele team. Het is mooi dat collega’s zien wat voor belangrijk werk we in Zwolle verzetten. We keken in de afgelopen periode altijd naar opties die wel kunnen. Van uiterst succesvolle streams met landelijke topartiesten tot specialistisch advies aan de artiesten, van elk niveau, die we bij Hedon financieel en met advies ondersteunen.” 

Ook op het gebied van optredens heeft Hedon gekeken naar de mogelijkheden die er wel waren. Delobel: “Naast de nauwkeurige organisatie van meerdere zogenaamde anderhalve meter concerten hebben we samen met de Gemeente Zwolle en VanWonen vastgoedontwikkeling de eerste editie van Gerrits Tuin georganiseerd, een volledig meerdaags Coronaproof evenement in de buitenlucht. Dit oogstte landelijk zeer veel lof. Ook bouwden we afgelopen jaar een professionele studio in onze voormalig rookruimte en werkten we meerdere keren samen met grote partijen als VPRO, KINK en 3FM. Ook faciliteerden we regelmatig uitzendingen voor de landelijke radio vanuit Hedon en maakten we namens KINK ook zelf radio.”

Een belangrijk onderdeel van Hedon is Hedon Productiehuis. Manager Mano Scherpbier greep het afgelopen jaar aan om talent te blijven ondersteunen: “Voor deze periode van Corona en lockdowns was het voor ons al heel normaal om talent op te sporen, te begeleiden, ze te ondersteunen bij goede deals en het mede produceren van grote projecten. Maar juist het afgelopen jaar hielpen we muzikanten bij het waarmaken van hun dromen. Wij willen er alles aan gedaan hebben om de muzikanten goed voor te bereiden zodat ze hun carrière glansrijk voort kunnen zetten zodra het weer mogelijk is om voor een publiek te spelen.”

Brancheorganisatie voor poppodia en popfestivals VNPF over de nominaties: “Ook in 2021 werden de VNPF-leden en hun bespelers door de coronapandemie geconfronteerd met door de overheid opgelegde coronamaatregelen. Deze maatregelen hadden een zeer grote impact op de programmering, het aantal concerten en bezoeken. Desondanks lieten veel podia en festivals zich niet kisten. Naast het dagelijkse gevecht om te overleven, bleef men positief en in zichzelf geloven. Op indrukwekkende en intelligente wijze is op grote schaal van de nood een deugd gemaakt”. Naast poppodium Hedon in Zwolle verdienden ook o.a. TivoliVredenburg uit Utrecht, 013 uit Tilburg, Doornroosje uit Nijmegen en de festivals Into The Great Wide Open, Le Guess Who? en Eurosonic Noorderslag een nominatie voor een IJzeren Podiumdier.