Wildman in 2023 op weg naar debuut EP

We hebben al met een hoop Overijsselse Ambassade acts terug- én vooruitgekeken op 2023. De Deventerse bluesrockers van Wildman mogen onder geen beding aan deze serie ontbreken. Het jaar staat in het teken van nieuwe muziek en zo veel mogelijk shows. Ze vertellen het je hieronder!

Hoe was het voor jullie om geselecteerd te worden voor de Burger Beurs?

Te gek dat we geselecteerd zijn. Als Deventerse band vinden we het heel fijn dat opkomende Overijsselse artiesten op deze manier worden gebundeld en gepresenteerd. We zijn erg blij hiervan onderdeel te zijn en het heeft ons tot op heden veel support gegeven. Ook het Beurstraject van Burgerweeshuis was iets wat we vanaf de start van onze band al als mooi uitgangspunt hadden en het helpt ons heel erg met ontwikkelen van onze muziek en presentatie.

Wat zijn jullie hoogtepunten van het afgelopen half jaar?

Onze hoogtepunten zijn onder andere de presentatie van de Overijsselse Ambassade in Groningen in januari en de bijbehorende opnames in Hedon. Zeker onze video heeft veel voor ons gedaan in het kader van boekingen, presentatie en verspreiding van onze muziek. Ook Booster Festival was een dag die we niet snel zullen vergeten, was een mooi feest in het Metropool Café. Mede door de opgenomen video en het deelnemen aan het Burger Beurs traject hebben we een mooie festivalzomer staan. Hoogtepunten tot nu toe waren daarin het ‘In Vredes Naam’ bij Burgerweeshuis en Mañana Mañana. Ten slotte, en misschien wel het belangrijkste, hebben wij dit halfjaar onze debuut- en tweede single uitgebracht, wat voor ons wel een mijlpaal is. Onze derde single staat op 4 augustus gepland.

Bekijk de Sessie van Wildman

Heeft het Burgerweeshuis daar jullie bij kunnen helpen? En op welke manier?

Het Burgerweeshuis heeft ons heel erg geholpen. Dit begon vorig jaar al met het gunnen van een podium tijdens Speeldrang. Dit jaar hebben wij verschillende sessies gehad met Kristel van Burgerweeshuis in het kader van onze presentatie, live-set, promotie en advies m.b.t. onze releases. Heel waardevol en fijn om iemand te hebben om hierover te sparren. Daarbij gunt Burgerweeshuis ons veel en geven ze ons een podium, netwerk en verschillende kansen. 

Hoe ziet de rest van 2023 er voor jullie uit?

We hebben nog een leuke festivalzomer staan met o.a. Huntenpop, Broekrockfestival en aantal nog aan te kondigen shows. Samen met Kristel en de rest van Burgerweeshuis werken wij op dit moment toe naar onze EP release op 6 oktober in Walhalla Deventer. Hier presenteren we onze gelijknamige debuut EP in vinyl, maar laten we ook nieuw werk zien wat we in december zullen opnemen in de studio, om in 2024 te releasen, een mooi voorproefje voor ons lokale publiek! We hopen verder een boeker te vinden voor verdere toekomstige shows en plannen in 2024.