Overijsselse acts kunnen tot €5000,- aanvragen bij XL-ronde van Music Support Overijssel

Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel houden eenmalig een XL-ronde van Music Support Overijssel. Naast de gewone regeling, waarbij je €1000,- kunt aanvragen, zijn er nu ook drie bedragen van €5000,- te vergeven. Deze XL-ronde is voor Overijsselse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Overijssel in 2020 zijn er meer dan 500 plannen ingestuurd en heeft Poppunt Overijssel, in samenwerking met het Cultuurfonds, ruim €100.000,- toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000,- uit het fonds konden deze acts investeren in o.a. singles, artwork, EP’s, collabs, videoclips, fotoshoots en coachings. Zo kunnen bands, solo-artiesten, hiphopacts en producers een gerichte stap vooruit zetten in de beginfase van hun carrière.

XL-ronde

De XL-ronde komt boven op de normale vijf rondes van Music Support Overijssel. Met de XL-ronde wil Poppunt Overijssel artiesten ondersteunen die de beginfase voorbij zijn. Zij hebben bijvoorbeeld al vaker de reguliere Music Support Overijssel toegekend gekregen of zijn op een punt in hun carrière waarbij €1000,- niet meer toereikend is voor de plannen en ambities. Zij kunnen eenmalig tot maximaal €5000,- aanvragen voor een concrete volgende stap in hun carrière.

Hoe het werkt

De XL-ronde is bedoeld voor Overijsselse acts die zowel live als qua releases ervaring hebben en klaar zijn voor de volgende stap. Het aangevraagde bedrag mag 75% van de projectkosten dekken. Denk aan cofinanciering in de vorm van andere fondsen, eigen uren, inkomsten vanuit shows of vinyl/cd verkoop. De XL-bijdrage is van 1 tot en met 31 mei 2024 aan te vragen via Sonar. De uitslag wordt bekendgemaakt op 27 juni 2024.

Vragen over de XL-ronde, kom je er niet uit of wil je dubbelchecken of jouw plan wel bij deze regeling past? Neem dan contact op met Poppunt Overijssel via info@poppuntoverijssel.nl 

Music Support Overijssel

Acts die niet in aanmerking komen voor de XL-ronde kunnen nog steeds €1000,- aanvragen via de reguliere rondes van Music Support Overijssel. Ook deze aanvraag gaat via Sonar, de eerstvolgende deadline staat op 25 juni. Ga naar www.checksonar.nl voor alle details of om  een aanvraag te doen.