Overijssel op Booster Festival

Op 1 april 2023 vindt de 10e editie van Booster Festival plaats. Net als voorgaande jaren vindt overdag een conferentie plaats vol tips & tricks voor muzikanten, ook te bezoeken als je niet op het festival speelt. ’s Avonds presenteren 49 acts uit Oost-Nederland zich aan publiek en de muziekindustrie in de binnenstad van Enschede. We hebben de Overijsselse delegatie voor je op een rij gezet!

Dagprogramma

Overdag kun je in zowel ArtEZ als Metropool Enschede terecht voor de muziekconferentie. Wat dat precies is, heeft legt Booster Festival in de volgende video voor je uit:

Tijdens de feedbacksessies kun je dus direct met professionals uit de muziekindustrie in gesprek. De profs uit Overijssel waar jij mee kan praten zijn: Yvonne Kuiper (Hedon), Kristel Nijs (Burgerweeshuis), Frank Satink ( Goomah Music, Dauwpop), Carlos Arango (Hedon Productiehuis), Nikolai Serda (iGNiTE! Music & Brut). Freek Ros (Oplichters) is ook aanwezig, hij geeft een masterclass over lichtontwerp voor op het podium. Check voor meer namen zeker even het volledige overzicht met aanwezige professionals.

LET OP: Voor deze sessies kun je je alleen ter plekke aanmelden. VOL = VOL!

Lancering van platform Sonar (16:15, ArtEZ – Kantine)

Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sonar is een initiatief van Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel in samenwerking met heel veel podia, festivals en mediapartners. De pitches komen uit het hele land, maar reageren kan enkel door muzikanten, dj’s en acts uit Oost-Nederland.

Om 16:15 uur is de feestelijke lancering van het platform in de ArtEZ Kantine. Aansluitend is traditiegetrouw de Booster-borrel, komen dus!

Popprijzen Overijssel (19:30, Metropool – Hertog Jan zaal)

Welke Overijsselse artiest mag zich in het rijtje NONCHELANGE, Snelle, Sticks, Jeangu Macrooy en The Cool Quest voegen? Poppunt Overijssel maakt op 1 april 2023 bekend wie de volgende winnaar van de prestigieuze Popprijs Overijssel wordt.

Een commissie heeft bepaald dat Babs, Naber & Silke Veld genomineerd zijn voor de award op basis van hun prestaties in het afgelopen jaar en dat ze daarmee het beste visitekaartje van de Overijsselse popmuziek vormen. Ook worden er de Pop Promotieprijs en de award voor Beste Track 2022 uitgereikt!

Check de pagina van de Popprijzen voor alle informatie en genomineerden.

Showscases

Blijf na de muziekconferentie vooral hangen in het centrum van Enschede, want vanaf 19:00 begint het (gratis) showcasefestival! Check onderstaande video voor de uitleg van Booster zelf!

Geen idee welke acts je wil checken? Hieronder vind je alle acts afkomstig uit Overijssel!

Overijsselse Ambassade-acts:

JesperJesper (19:00, Oude Markt)

Maartje (20:00, Hertog Jan Zaal – Metropool)

Droom Dit (20:30, Saxion Zaal – Metropool)

Wildman (23:45, Metropool Muziekcafé)

Overijsselse Booster-acts

21Lights

D Loudon

fusus

G-Trumpetty

Hardslag

Halfboi

Jonoma Trio

Julia Sabaté

Kwaboi

Laila de Vries

Nelles

Nerds with Acid

Rosie Meyer

Sam Waitin

The Damned Few

Zwartewater

Ook De Nieuwe Notie is op Booster te vinden: Om 23:00 uur in de Boksclub Twente.

Meer info

Tickets voor het conferentieprogramma van Booster Festival kosten €10,- en zijn verkrijgbaar via de website van het festival. Het avondprogramma is gratis te bezoeken. Check voor meer informatie www.boosterfestival.nl.