Open Podium Twente 2020

Schouwburg Hengelo organiseert dit jaar voor de 17e keer de talentenjacht ‘Open Podium Twente’, waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent de kans krijgt zich waar te maken op een professioneel podium. De hoofdprijs van deze talentenjacht bedraagt maar liefst €2.500 euro!

Iedereen met talent voor theaters is welkom om deel te nemen aan het Open Podium Twente: van dans tot opera, van cabaret tot rap, van musical tot rock. Deelnemers die mee willen doen aan het Open Podium Twente dienen wel woonachtig of afkomstig te zijn uit Overijssel. Je kunt meedoen als groep en als individueel.

Beland je in een van de drie voorrondes? Dan treed je op voor publiek en jury. Je strijdt hierbij voor een plek in de halve finale en uiteindelijk de grote finale op 16 mei. De voorrondes vinden plaats op zaterdag 14 en zondag 15 maart 2020. De halve finales zijn op zaterdag 18 en zondag 19 april 2019. De finale is op zaterdag 16 mei 2020.

Prijzen
Tijdens de voorrondes en halve finales bepaalt het publiek mede welke deelnemers doorgaan naar de volgende ronde. Tijdens de finale beoordeelt een vakjury de deelnemers en wijst de winnaars van de juryprijzen aan. Het publiek bepaalt wie de Publieksprijzen wint.

De juryprijzen:
Hoofdprijs: € 2.500,- en de wisselbeker
2e prijs € 1.000,-
3 prijs: € 500,-

De publieksprijzen:
1e Publieksprijs: € 500,- en de publieksprijsbeker
2e publieksprijs: € 250,-
3e publieksprijs: € 100,-

Inschrijving
Het inschrijfformulier en meer informatie is te vinden op www.schouwburghengelo.nl. Inschrijven voor het Open Podium Twente is gratis en kan tot 15 februari 2020