NONCHELANGE, Hendrik Jan Bökkers & Shadi winnen Popprijzen Overijssel

Popprijs Overijssel, Pop Promotie Prijs en Beste Track 2021 uitgereikt tijdens Booster Festival in Enschede

Poppunt Overijssel heeft zaterdagavond traditiegetrouw de Popprijzen Overijssel uitgereikt. NONCHELANGE won de Popprijs Overijssel, Hendrik Jan Bökkers de Pop Promotie Prijs en Shadi won met zijn track ‘220’ de Beste Track 2021. Met de prijzen zet Poppunt Overijssel artiesten, organisaties en personen in de spotlight die het afgelopen jaar een bijzondere hebben geleverd aan de Overijsselse popcultuur. 

Popprijs Overijssel
De artiest die het afgelopen jaar de meeste groei doormaakte, en daarmee het beste visitekaartje is van de Overijsselse popmuziek is NONCHELANGE. De artiest uit Ommen weet hiermee Babs en MINKA achter zich te laten. 2021 was een succesjaar voor NONCHELANGE, die naar eigen zeggen indiepop met hiphopinvloeden maakt. Zo was hij te zien in het NPO programma ‘Muziekstad’, deed een succesvolle Poprondetour en werd door 3voor12 uitgekozen als één van de 12 meest veelbelovende artiesten voor het komende jaar. 

NONCHELANGE wint, naast de titel, ook een sculptuur in samenwerking met Kunstacademie AKI en een bedrag van €1500,- te besteden aan de artistieke ontwikkeling. 

Pop Promotie Prijs
Hendrik Jan Bökkers gaat er vandoor met de Pop Promotie Prijs. Volgens de jury was de bijdrage aan de Overijsselse popmuziek van de artiest dit jaar van grote waarde: Zo wist hij op nationaal niveau de Nedersaksische taal en cultuur op de agenda te zetten, door bijdragen in het programma ‘Beste Zangers’, en met een dubbele notering in de Top2000. Tevens zet Hendrik Jan Bökkers zich in voor de Nedersaksische taal en cultuur middels zijn podcast ‘De Nedersaksen’, die veelvuldig wordt beluisterd. Hendrik Jan Bökkers kon in persoon niet bij de uitreiking van de prijs aanwezig zijn, maar via een videboodschap werd de prijs van harte in ontvangst genomen. In de categorie waren ook RTV Oost en Goomah Music genomineerd voor de Pop Promotie Prijs. 

Hendrik Jan Bökkers wint, naast de titel, ook een sculptuur in samenwerking met Kunstacademie AKI en een bedrag van €1000,- te besteden aan de ontwikkeling van de Overijsselse popmuziek.

Beste track 2021
De Beste Track van 2021 was volgens het publiek ‘220’ van de artiest Shadi. Afgelopen weken konden mensen stemmen op hun favoriete track uit de ‘New Music Overijssel’ Spotifyplaylist van Poppunt Overijssel. Shadi kreeg daarbij de meeste stemmen, en liet daarmee Gijs – ‘Laag In De Z’ en Emma Doldersum – ‘Move On’ nipt achter zich.

Booster Festival
De uitreiking van de Popprijzen Overijssel vond plaats tijdens het Booster festival op 9 april in de binnenstad van Enschede. Booster connect de creatieve muziekindustrie door middel van workshops, seminars, panels en feedbacksessies en het gratis showcasefestival in de avond. Tijdens het conferentieprogramma waren ruim 500 muzikanten en muziekprofessionals aanwezig.

Poppunt Overijssel
Poppunt Overijssel is een netwerkorganisatie voor popmuziek in Overijssel en komt voort uit een intensieve samenwerking van de Overijsselse poppodia Hedon, Metropool & Burgerweeshuis. Poppunt Overijssel zet zich in voor een betere zichtbaarheid van Overijsselse popmuziek in Nederland en realiseert dit door ondersteuning van diverse organisaties en het organiseren van een aantal eigen projecten.