No Gods No Masters naar DIJSO

OP ZONDAG 18 DECEMBER TREDEN 10 ACTS OP IN METROPOOL HENGELO VOOR HÉT SHOWCASEFESTIVAL VAN OVERIJSSEL: DE IJSSEL STROOMT OVER. WIJ STELLEN ALLE BANDS AAN JE VOOR, VANDAAG: No gods no masters
nogodsno

Een geluid dat de beste elementen uit sludge, doom, hardcore en stoner met elkaar verenigt in een moddervette sound. Dat is No Gods No Masters. Invloed en inspiratie komt van bands al Iron Monkey, EyeHateGod, Electric Wizard maar net zo goed uit hardcore en crust georiënteerde hoek: Crowbar, Integrety en zelfs de invloeden van een band als Tragedy zijn in meerdere of mindere mate terug te horen bij deze metalband met de roots in Twente.

Na het uitbrengen van een goed ontvangen demo in 2013 zijn er enkele personele wisselingen. De nieuwe bezetting neemt halverwege 2015 debuutplaat Fear In A Handful Of Dust op. Het album is op dit moment enkel digitaal te verkrijgen aangezien er nog geen enkel label over genoeg ballen beschikt om deze plaat, die voelt als een klap in het gezicht met een boksbeugel, uit te brengen. Met de plaat worden wel deuren geopend: NGNM speelt met o.a. Herder en Crowbar. Zanger Karel gilt, grunt en gromt alsof hij ter plekke de krochten van de hel in wordt gesleept, de ritmesectie klinkt als een artilleriebataljon en de gitaren klinken logger als een kudde olifanten met een collectieve vorm van obesitas. Mocht er iemand op zoek zijn naar de soundtrack van de apocalyps dan hoeft er niet verder gezocht te worden: No Gods No Masters speelt hem al.

Check hier de Facebook pagina van No Gods No Masters