Nieuwe lichting Hedon Beurs

Afgelopen zondagmiddag werd tijdens de pop-up show in Hedon de nieuwe lichting Hedon Beurs bands gepresenteerd. Het poppodium ondersteunt dit jaar de jonge garagerockband Magnetic Spacemen en het 5-koppige Tracey Silhouette met haar prachtige folkpop. De Hedon Beurs is in het leven geroepen ter bevordering van het muziekklimaat in de regio en de toestroom van nieuwe bands naar de subtop. Eerder kregen o.a. Paceshifters, Karel J. Schepers, Chayah en The Presss And The Presidents een beurs van Hedon.

De Hedon Beurs wordt beschikbaar gesteld aan bands die in eigen regio al aardig succesvol zijn, maar die net dat extra beetje steun nodig hebben om door te kunnen ontwikkelen. In overleg met de bands wordt een plan van aanpak geschreven waarin wordt gekeken naar de vraagstelling van de band. Waar denken zij de meeste hulp bij nodig te hebben? En wat denkt Hedon dat de band nodig heeft? Naar aanleiding van het plan van aanpak wordt een programma samengesteld waar de band mee aan de slag kan.

Hierbij kan gedacht worden aan begeleiding van het opnemen van muziek, masterclasses podiumpresentatie en podiumtechniek of bijvoorbeeld workshops marketing en promotie. Deelnemende bands krijgen een professionele begeleider toegewezen en een jaar lang gelegenheid om gratis gebruik te maken van de oefenruimtes en podiumtechniek van Hedon.